8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Aydıner: Vatandaş için her türlü önlem alındı

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, bayramların hareketli günler olduğunu, trafik yönünden çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü binası önünde Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı tarafından karşılanan Aydıner, görevli personel ile tek tek bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emniyet Genel Müdürü Aydıner, bayram dolayısıyla alınan tedbirlerin amacının kazaları asgari seviyeye indirmek olduğunu belirtti. Aydıner, "Biz kimseye ceza yazmak istemiyoruz. Ancak kurallara uymayan vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde cezalar yazmak zorundayız. Bizim amacımız sürücülerin ayaklarını gazdan kesmek. Bu konuda bütün sürücülerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bayram dönüşünde kaza haberleri almak istemiyoruz" dedi.
Bir gazetecinin, son günlerde sık sık yaşanan kapkaç olayları ile ilgili sorusuna Aydıner, trenlerde ve toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerini artırdıklarını söyledi. Aydıner, "Banliyolarda bazı olayların olması nedeniyle Devlet Demiryolları tarafından görevlendirilen özel güvenlik birimlerinin yetersiz kaldığı ahvelde istasyonlarda ve diğer yerlerde biz genel zabıta olarak görev yapacağız. Biz tren istasyonlarında ve toplu taşıma görevi yapılan yerlerde boşluğu kapatmak için ek tedbirler aldık. Buralarda yaya devriyelerimizi artırdık. Yaya devriyelerimize motorlu devriyelerimiz destek olacaklar" diye konuştu.

bolu
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?