3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Azrail buzlu yollarda

Kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Bolu'da peş peşe iki otobüs kazası oldu. Toplam 4 kişi öldü 60 kişi yaralandı

Ankara Bolu TEM otoyolunda bir yolcu otobüsünün yan yatması sonucu 3 kişi hayatını kaybederken 10'dan fazla kişi de yaralandı.

Yoldaki buzlanmanın neden olduğu kazada, acil servis görevlileri yaralılara müdahale sırasında sıkıntılar yaşadı. Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği kazada, otobüs içinde sıkışan yaralının çıkarılması için itfaiye kaza kırım kurtarma ekibi çağrıldı. 

Kaza, Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Cankurtaran mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İstanbul istikametinden Ankara istikametine giden sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 34 SK 930 plakalı Mersin Koç firmasına ait yolcu otobüsü, kar yağışı sonrası yolun buzlanması sonucu yoldan çıkarak yan yattı.

Otobüs altında kalan 3 kişi hayatını kaybederken ilk belirlemelere göre 10'dan fazla kişi ise yaralandı. Yaralıların hastaneye götürülmesi için olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Otobüs içerisinde sıkışan bir yaralı uzun süre sıkıştığı yerden kurtarılamadı. Yaralı çıkarılamayınca olay yerine İtfaiye Kaza Kırım Kurtarma ekibi istendi. Kar yağışı acil servis görevlilerin çalışmalarını da etkiledi. Otobüsteki yaralılara müdahale etmek isteyen ekipler yolda kaymamak için sıkıntı yaşadı. Yaralılar, ambulanslarla Ankara'daki Bolu'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bolu'da aynı saatlerde meydana gelen bir diğer kazada da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Ankara'dan İstanbul yönüne giden Mustafa Sarı idaresindeki 66 NA 005 plakalı yolcu otobüsü, Çaydut gişelerini 2 kilometre geçe kar ve buzlanma nedeniyle bariyerlere çarparak yan yattı. Kazada 1 kişi olay yerinde öldü, yaklaşık 50 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Köroğlu Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen ve yaralananların kimliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor.

....
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 09:44:23
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 09:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?