3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Badminton Şampiyonası başladı

Türkiye 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası Bolu yapılan açılış töreni ile başladı.


Badminton Türkiye Şampiyonası açılış törenine Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik ve Bolu'da bulunan ilkokul, ortaokul öğrencileri de katıldı.


Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik verdiği destekten dolayı Bolu Belediyesine teşekkür ederek, "Bolu'da bulunan 50 okula ve Bolu halkına bin beş yüz adet raket ve top dağıtacağız. 50 okulumuzun beden eğitimi öğretmenleri Bolu Belediyesi sponsorluğunda Badminton antrenörlüğü eğitimine başlayacaklar. Bolu'da bu sporun yayılması için Bolu halkı ve Bolu'da bulunan öğrenciler için yapmış olduğu desteklerden dolayı Bolu Belediyesine teşekkürlerimi bir borç bilirim" diye konuştu.
Badminton Türkiye Şampiyonası'nın Bolu da yapılmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Bolu spor deyince akla gelecek ilk illerden bir tanesi olmalıdır. Bu konuda Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, beden eğitimi öğretmenlerimiz ve sporla ilgili başta futbol olmak üzere bunların tamamını kapsayacak şekilde bir çalışma içinde olduğumuzu herkes bilecek. Badminton Türkiye Şampiyonası ilk defa Bolu'da yapılıyor. Bu da spora verilen önemi göstermektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Bolu'da bulunan 50 okula Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik ve Yönetim Kurulu Üyesi Davut Eker tarafından badminton raketi ve topu dağıtıldı.
Türkiye'nin 15 ilinden toplam 79 sporcunun katıldığı şampiyona Pazar günü sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 20:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?