6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bakan Çoşkun Bolu'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından düzenlenen "Küreselleşme Sürecinde Türk Sanayi ve Ekonomisinin Gelişimi" konferansına konuşmacı olarak katıldı. 

AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon'da düzenlenen konfreransta konuşan Bakan Ali Coşkun, konuşmasına 3 Kasım 2002 öncesi ve sonrasını değerlendirerek başladı. Rekabet şartlarını da 3 Kasım öncesi ve 3 Kasım sonrası olarak değerlendiren Coşkun, 2002-2006 yılları arasında en fazla büyümenin sanayi alanında olduğunu söyledi. Coşkun, "3 Kasım 2002 öncesi siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, güven bunalımı, hantal devlet, israf ekonomisi, bütçe açıkları, borçlanma ve karşılıksız para basma nedeniyle uluslararası itibar kaybı yaşanırken, 3 Kasım 2002 sonrası siyasi ve ekonomik istikrarın tesisi, kesimler ve bölgeler arasında sosyal barışın sağlanması, Kopenhag Kriterleri'ne tam uyum sağlanması, Maastricht Kriterleri'ne ulaşmada önemli gelişmelerin yaşanması, tam üyelik müzakerelerinin başlaması, AB ile uyumlu sanayi politikasının kabul edilmesi ile birlikte makro ekonomik dengeler kuruldu. 2002-2006 döneminde büyümenin yönlendiricisi sanayi sektörü oldu. Yine bu dönemde ortalama olarak GSMH yüzde 7.8, sanayi sektörü 8.3 büyüdü" diye konuştu. 

Bakan Coşkun, konferans sonrası yanında bulunan Bolu heyetine aşçıları ile ünlü Mengen İlçesi'nde aç kaldığını anlatarak, "Bolu deyince aşçılar akla geliyor ama ben dünyanın en ünlü aşçılarının yetiştiği Mengen'de aç kaldım. 27-28 yaşlarındaydım. Bir Ramazan ayında Ankara'ya giderken aşçıları meşhur olduğu için iftarımı Mengen'de yapmak istedim. Tam ezan vakti Mengen'e geldim. Ama bi tane açık lokanta bulamadım. Orucumu suyla açmak zorunda kaldım" dedi. 

Bakan Coşkun, daha sonra AİBÜ Kültür Merkezi'nde bulunan üniversiteyi yaptıran işadamı İzzet Baysal'ın müzesini de gezerek bilgi aldı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 05:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?