3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bakan Güler doğalgaz açılışına katıldı

Bolu'da şehiriçi doğalgaz verme törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "LNG gemileri yakında Türkiye'ye gelecek. Daha fazla geminin gelmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bolu'nun Sümer Mahallesi'nde düzenlenen şehir içi doğalgaz verme törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, törenin ardından Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'a yaptığı ziyaret sırasında İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler, İHA muhabirinin, "LNG gemilerinin Türkiye'ye gelmesi ne aşamada" şeklindeki sorusuna, "LNG gemileriyle ilgili sevkıyatlar sürüyor. Zaten programlı bir yapımız var. Bu noktada 6 LNG gemisi gelecek. Yani sıvılaştırılmış gaz gelecek. Bunlarla da LNG terminallerini çalıştırıyoruz hem de bu noktada LNG kullanıcıları var. Tankerlerle oteller ve bir takım tesisler var. Onların ihtiyaçlarını da oradan karşılıyoruz. Daha fazla geminin gelmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Şuan da bu gemilerin gelmesiyle sıkıntı yaşanmayacak kadar doğalgaz elimizde mevcut" dedi.

Soğuk hava şartları nedeniyle İran üzerinden gelen doğalgaz konusunda sıkıntı yaşamamak için gereken önlemlerin alındığını belirten Bakan Güler, "İran'da olan gaz sevkıyatında herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla oradan ihtiyacımız kadar gaz geliyor. Bir sorun olacağını da zannetmiyoruz. Bu noktada onlarda yatırım yapıyorlar. Ek önlemler alındı. Dikkat ederseniz şuan da Türkiye'ye kullandığı gazın üçte biri gelmediği halde bu noktada yatırımlarımızı yaptık. Komprasör istasyonlarını yeraltı depolarının kapasitelerini artırdık. Bir sorun inşallah olmayacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 17:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?