6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bakan Koç' un gezileri

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul'dan Ankara'ya karayolu ile geçişi sırasında Bolu Dağı'nda bulanan Yurdaer Otel'de bir süre dinlendi.
Yurdaer Otel'in sahibi Yurdaer Kalaycıoğlu'ndan otelin içinde bulunan tarihi eserler hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2006 turizminin kuş gribinden etkilendiğini ifade eden Bakan Koç, "Kuş gribi vakalarından sonra Batı Avrupa ülkelerinin rezervasyon taleplerinde bir eksilme meydana geldi. Son dakika talepleriyle bu durumun düzeleceği kanaatindeyiz. Ancak, geçtiğimiz senelere oranla büyük bir düşüş yaşanıyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Bakan Koç ayrıca, "Siz biraz da basın mensubu olarak kuş gribini nasıl bu hale soktuğunuzu söyleseniz de bende çaresini bulsam" ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin "Tekstil sektörüne yapılan KDV indirimini Turizm sektörü içinde düşünüyor musunuz?" sorusuna Bakan Koç, "Bu KDV meselesi son zamanlarda adet haline geldi. KDV'nin reel gerekleri var. Birçok KDV talebi yapan sektörün devlete borçları var. Yani devletin alacakları var. KDV meselesini konuşurken hesap ederek konuşmak lazım. Sektör temsilcilerinin bu husustaki taleplerini sayın Başbakanımıza ilettik. Ben de Turizm Bakanı olarak arkadaşlarımızı dinledim, sıkıntılarını diğer bakan arkadaşlara da ilettim. Gelecek pazartesi turizmcilerle bir araya gelerek, sadece KDV değil diğer konularla ilgili müzakere edeceğiz" şekilinde yanıt verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Koç daha sonra, otel bahçesinde bulunan tarihi evde incelemelerde bulundu. Bakan Koç ve beraberindekiler daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 23:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?