3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bakanlık 3 bin fidan dağıttı

BOLU'DA 3 BİN FİDAN DAĞITILDI

Bolu'da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlara çevre bilincini aşılamak, suyun kullanımı, doğanın korunumu ve atık maddelerin çevreye verdiği zararları anlatmak amacıyla vatandaşlara 3 bin çam ile sedir fidanı dağıtıldı.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Halil İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, Çevre Eğitim aracının yaklaşık 3 Bin çam fidanını dağıtacağını belirtti. Akay, "İki gün boyunca burada eğitim çalışmaları yapacağız. Gençlerimizi nasıl çevreye duyarlı gençler haline getiririz, bu konuda okullarla çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları Çevre Eğitim Aracı ile yapacağız. Diğer taraftan halkımıza birer tane ağaç vereceğiz, bez torba dağıtacağız. Bez torbalarla da naylon kullanımını azaltmayı planlıyoruz. Böylece çevre bilinci oluşturmayı sağlayacağız" dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Akpınar, çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Akpınar, çevrenin kirletilmemesi için herkese görevler düştüğünü ifade etti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, Hükümet Meydanı'nın çekirdek kabuklarıyla kirletilmesine tepki gösterdi.

Çekirdek kabuklarını temizlemekten gına geldiğini belirten Başkan Yılmaz, "Ruhumuz çevreyi kirletmeye gayret ediyor. Poşetler meydanlara atılmaması gerekir. Poşetin toprak olması için yüzlerce yıl gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Halil İbrahim Akpınar, yetkililerden etkinlikler hakkında bilgi aldı. Akpınar, ayrıca ilköğretim okulu öğrencileriyle yakından ilgilendi.

Çevre Eğitim Aracı ile öğrencilere, Hacivat-Karagöz eşliğinde çeşitli oyunlar oynatarak, atık pil ve çevreyi koruma konusunda bilgiler verildi. Daha sonra kamyonlarla getirilen tüplü çam fidanları dağıtılmaya başlandı. Dağıtılan çam fidanlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BOLU'DA 3 BİN FİDAN DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 15:57:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?