3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Başbakan ve torunu

30 saattir kendisinden haber alınamayan Başbakan Erdoğan nihayet ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan saat 11.15'de Abant Köşkü'nden eşiyle birlikte çıktı.

Erdoğan'ın kucağında bir çocuğun olduğu görüldü. 

İki gündür nerede olduğu araştırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'e ait Abant Köşkü'nde ailesiyle birlikte tatil yapıyor. Bir ara kucağında torunu ile köşkten çıkan Başbakan Erdoğan, makam aracına binip ileri geri yaptıktan sonra yeniden içeri girdi.



Dün Ankara'dan ayrıldıktan sonra nerede olduğu araştırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abant'ta ortaya çıktı. Dünden itibaren Abant Palace Otel'e ait Abant Köşkü'nün yakınlarında bekleyen gazeteciler, bugün saat 11.15 sıralarında Başbakan Erdoğan'ı kucağında torunu ile birlikte dışarı çıkarken görüntüledi.

Başbakan Erdoğan'ın yanında gelini veya kızıda yer aldı. Başbakan Erdoğan kucağındaki torunu ile birlikte köşkün bahçesindeki 81 sivil plakalı siyah Mercedes marka makam otomobiline binerek direksiyona geçti. Kızı veya gelini de yan koltuğa oturdu. Başbakan Erdoğan bahçede otomobili ile ileri geri gitti. Bu sırada torunu otomobilin kornasına bastı. Başbakan Erdoğan daha sonra yeniden kucağına torununu alarak köşke doğru yürümeye başladı. Bu sırada Başbakan Erdoğan bahçede bulunan korumasına otomobilin anahtarını attı. Koruma anahtarı yakalayamayınca yere düşen anahtarı aldı. Başbakan Erdoğan'ın keyifli olduğu görüldü.

Abant Köşkü'nün Cuma gününe kadar Erdoğan ailesi için ayrıldığı, köşkte 8 kişinin kaldığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın özel aşçısı ve garsonunun köşke geldiği öğrenilirken, Abant Palace Otel'in baş aşçısının ise otel ile köşk arasında beyaz bir minibüs ile gidip gelmesi dikkat çekti. Öğle yemeğine doğru aşçının otele gidip gelmeleri daha da arttı. Sabah saat 06.00 sıralarında ise köşkün şöminesinin yakılması üzerine bacadan dumanların yükseldiği görüldü. Köşkün pencerelerinin perdelerinin kapalı olması dikkat çekti

Köşkün önünde bulunan korumalar gazetecilerin köşke yaklaşmasına izin vermediler. Gazeteciler, 2 gün boyunca Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün toplantı için köşkü Cuma gününe kadar kapattığı sözleri ile oyalandı. Otel yönetimi ve çalışanlar, Başbakan Erdoğan'ın gelişini gazetecilerden sakladı.

Bahçevan korumalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Abant Köşkü çevresinde güvenlik önlemleri en üst seviyede alındı.


Başbakan Erdoğan'ın ailesiyle birlikte kaldığı köşkte görev yapan korumalar, bahçıvan kılığına girdi.

Bahçıvan giysileri giyen korumalar, ellerinde tırmıklarla bahçe temizliği yaptı.

Ayrıca köşkün arka kısmında bulunan ormanlık alanda da çok sayıda korumanın görev yaptığı gözlendi.


Köşkün yakınındaki Abant Palace Oteli'nin aracı ise sürekli Erdoğan ve ailesine yemek taşıdı.

Bu arada Başbakanın makam aracı Abant Palace Oteli'nin garajında dururken, otelin arka kısmında ise tam teşekküllü bir ambulansın beklediği görüldü.

iha/dha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:29:38
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?