3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Başkan Yılmaz mahalle gezisinde

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi mahalle gezilerini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çakmaklar Mahallesi'ne giderek projelerini anlattı.


Mahallesi sakinleriyle yaptığı toplantıda merak edilen sorulara cevap veren Başkan Yılmaz, seçim nedeniyle çıkan dedikodulara itibar edilmemesini söyledi.

Yılmaz, özellikle 17 köyün belediye sınırları içersine dahil edilmesi sırasında yanlış bilgilerin verildiğini ifade etti. Çakmaklar çamlığında hiçbir hareketlilik göremediklerini ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Huzur evinin burada olması Çakmaklar Mahallesi'nin aktif olmasını devam ettirecekti. Eğer Bolu turizm kenti olacak ise en önemli yerlerinden biri de burasıdır. Ama bir türlü Çakmaklar çamlığında hareketlilik göremedik. Ancak önümüzdeki dönemler içerisinde çok daha iyi bir konuma gelebilir" dedi. Toplantıya katılanlarla 5 yıllık süreçte yapılan projeleri de aktaran Yılmaz, "Bolu Belediye Başkanı olarak seçildiğimde baktık ki Bolu'nun suyu yok. Bolu'nun çöpleri rasgele yerlere atılıyor.

İmar şablonu oturmamış. Bolu'nun çevre yolları yok. Kanalizasyonlar çekmemiş durumda, kaldırımları yok gibi bir sürü sıkıntısı vardı. Projeler geliştirerek bu sorunları çözmeye çalıştık. Su sorununu da Mart ayı içerisinde bilhassa 20 gün içerisinde akıtmayı istiyoruz" diye konuştu. Bolu'nun sorunlarını çözmeye kalktıklarında hep davalarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Şu an da davaları açan kişiler buralara kadar gelip doğru olmayan sözler sarf edecekler. Hayvan pazarını taşıma gibi bir durumumuz var. Mezbahayı Aktaş Mahallesi içinden taşıma gibi bir çalışmamız var; fakat bu durumları engellemek için davalar açan kişiler bizim ilerlememizi engelliyor. Bunları bertaraf edebilmek için çok çalıştık. Dava açanlar ben Bolu'nun sorunlarını çözeceğim diye karşımıza çıkıyorlar" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 18:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?