3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Başkandan BCG'ye ziyaret

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz seçim gezisine Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nden başlayarak, "Basınla iletişim kuramamanın zararını gördük" dedi.


Yerel seçimler öncesi AK Parti'den tekrar aday olan mevcut Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İlçe başkanı ve belediye meclis üyeleriyle birlikte BGC'yi ziyaret etti. Göreve başladığı günden bu yana basın mensuplarıyla iletişim sorununun kendisinden kaynaklandığını söyleyen Yılmaz, "İlçe başkanımızla ve Belediye Meclis üyelerimizle beraber sivil toplum örgütlerine ziyarete başladık. İlk ziyaretlerimizde Gazeteciler Cemiyetleri oldu. Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyeleri ile bu vesileyle beraberiz. Geçmiş dönemde iletişimi kuramadığımız gazeteciler olmuştu. İletişimi sağlayan yapıyla, iletişimi sağlamak zorunda olanın bu eksikliğini gördük. Bizde üzerimize düşen dersleri çıkardık. İletişim konusundaki sıkıntının kendime ait olduğunu kabul ettim ve bu konuda aynı sıkıntıları yaşamamalıyız" dedi.


Bolu'nun kazanması için sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini söyleyen Alaaddin Yılmaz, "Eğer siyasi bir hareket içersindeysek sivil toplum örgütleri içerisinde gazetecilerde siyasi hareket içerisinde birebir ilgili olduklarına göre müşterek ilklerimiz olacak. Bizi övmeleri gereken yapı oluşsun isteğimiz yok. Bizi yererken bile fikir ortaya çıksın. Geçtiğimiz dönem içerisinde iletişim kuramamanın faydasını görmedik. Aksine zararını gördük. Önümüzdeki dönem içerisinde herkesin düşüncelerinden istifade edebilmek için ben üzerime düşen görevimi yapacağım. Sizlerde bize destek verirseniz bundan Bolu kazanacak. Bizde yerel idareciler olarak Bolu ile ilgili çok hassas davranmak zorundayız. Daha kazanç sağlamak için bu diyaloglarımız sürekli hale gelecek” diye konuştu.


Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Atalay da başkan Yılmaz'a bugüne kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Gazetecilerle siyasetçiler daima diyalog içindedir. Bizlerin temennisi sadece seçim döneminde bu diyalogun olmaması. Diğer süreçte de bu tür diyalogun olması Bolu için faydalı olacaktır. Benim sizlerden bir isteğim var. Gazetecilik yapanlar ile etiketini yapanların siyasetçiler tarafından ayırt edilmesidir. Sizlerin söylediği gibi bu iletişim ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçte bizler elimizden geldiği kadar Bolu'nun menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğimize inanıyorum. Bize verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:35:43
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 11:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?