30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Başkandan PKK açıklaması

BOLU BELEDİYE BAŞKANINDAN PKK AÇIKLAMASI

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, PKK'nın Bolu ve Karabük civarında yol keseceği iddiaları üzerine sert tepki göstererek, "Seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar. Ülkemiz 30 yılı aşkın zamandır terörle uğraşıyor" dedi.

Bir köşe yazarı eski emniyetçinin, "PKK, Bolu ve Karabük civarında eylem yapacak" iddiaları kamuoyunda geniş yankı buldu. Kastamonu'da Başbakan Erdoğan'ın koruma konvoyuna yapılan saldırıdan sonra şimdi de Karabük ve Bolu'da eylem yapılacağı iddiası ortalığı gerdi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, terörün hedefinin 12 Haziran genel seçimlerini etkilemek olduğunu söyledi. Kendisinin bu iddialardan tedirgin olmadığını anlatan Yılmaz, "Ülkemiz terör belasıyla 30 yıldan fazla bir süredir yaşıyor. Terör

konusunda seçim zamanları bazı özel farklılıklar yaşanabiliyor. Bu seçim döneminde de tırmanmanın yaşanmasını beklemek gayet doğal. Biz, zaten bu seçim döneminde de bu tırmanmanın yaşanmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de artık PKK'nın yok olmaya yüz tuttuğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Evet, bu durum PKK sempatizanlarında ve onlara şehirlerde destek verenlerde rahatsızlık oluşturacaktır. Bunları hep yaşayacağız. Çünkü, terörü yok edebilmiş bir ülke yok ama terörü pasifize etmiş ülke var. Biz de ülke olarak terörü pasifize ederiz diye düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2011 Çarşamba 14:53:01
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 17:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?