3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Başkandan yerel basına sitem

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yerel basında doğalgaz haberlerinin sayfa köşelerinde kullanılmasına sitem ederek, "Aylarca gelmez diye manşet attıkları doğalgaz haberlerini şimdi kullanma gereği bile görmemeleri üzücü" dedi.


Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katılımıyla gerçekleşen şehiriçi doğalgaz verme töreninin yerel basında yeterince ilgi görmemesi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı üzdü. Doğalgaz Bolu'ya gelmez diyerek aylarca manşet atıldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bugünkü gazetelere baktığımda bir eksik gördüm. Aylarca "Bu doğalgazı Bolu'ya getiremezler" diyerek manşetler atılıyordu. Günlerce gündeme taşıdılar. Ardı arkası kesilmeyen tepkiler vardı. Ancak, bir bakanın dahi katıldığı doğalgaz verme töreninden sadece bir kaç gazete bahsetmiş. Doğalgaz Bolu'ya gelmez diyerek manşet atanlar şimdi de sür manşetten dağıtım törenini vermeleri gerekirdi. Belki de doğalgaz yıllarca tartışıldı.

Dillerden düşmedi. O zaman bu haberin yeri sür manşet olmalıydı" dedi. Doğalgaz haberlerinin yerel basında iç sayfalardan ya da hiç yayınlanmamasında bir artniyet aramadığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Herkese göre doğalgaz basit bir olay gibi görünebilir. Ama bize göre çok büyük bir çalışmadır. Önemide fazladır. Yerel basınımız bu projeyi basit bir olaymış gibi algılayabilir. Hatırlarsanız Siteler Camii önünde yapılan kaynak atma törenine yine bakanımız katılmış ve o tören doğalgaz daha gelmemesine rağmen aslından fazla ilgi görmüştür. Sanırım aslı daha fazla şevk cazip etmedi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 19:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?