3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Baykal'a eleştiri bombardımanı

AK Parti Gerede İlçe Kongresi'ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ağır eleştirilerde bulundu.


Baykal'ı, ülkeyi karıştıran çetelerin avukatlığını yapmakla suçlayan Fırat, "Birçok kişide panik görüyoruz.

Bir Ergenekon meselesi çıkıyor, bu ülkenin meşru bir devletine karşı toplumu terörize ederek, Danıştay saldırısını yaparak, şuraya bomba atarak, buraya bomba atarak ülkeyi karıştırmak isteyenler içeriye atılıyor. Ama bu ülkenin muhalefet partisi lideri daha ne olduğunu bilmeden bu çetelerin avukatı olduğunu savunabiliyor. Biliyorum, Deniz Baykal kendi ifadesiyle avukatlıktan çok para kazanmış.


İnanıyorum ki bu kazancını daha da artırmak peşinde. Hala bazılarının avukatlığını yaparak kazancını artırma peşinde. Allah hayırlı uğurlu etsin. İster çetenin avukatlığını yapabilir, ister bu ülkeden dışarıya kaçırılan hazinelerin kaçakçılığını yapanların avukatlığını yapabilir. O kendisinin taktiridir. Çünkü kendisinin ifadesiyle, mal varlığında iki tane gayrı menkul miras yoluyla kendisine intikal etmiş. Mal varlığında görünen diğer tüm mal varlıklarını avukatlık süresince kazandığını ifade ediyor.


Bende acizane olarak şunu sordum. Dedim, "Sayın Baykal, ben sizi tebrik ediyorum. Çünkü, mal varlığını bu kadar kesin olarak bir kaynaktan açıklayabilecek insan sayısı çok azdır. O zaman sizden rica ediyoruz. Hangi tarihten hangi tarihe kadar avukattınız? Hangi dairenin mükellefiydiniz? Bu mükellefiyet sırasında ne kadar kazanç elde ettiniz? Ne kadar vergi ödediniz? Eğer geliriniz var ise bu kaynağı izah edebilirsiniz. Yoksa, ya vergi kaçakçısısınız ki bu çok büyük bir suç, veya doğru söylemiyorsunuz.


Bunları açıklığa kavuşturacağız. Ben bunları söyledikten sonra herkes bana saldırıyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, hisse senetleri alım satımlarıyla ilgili Baykal'dan usulüne uygun açıklama yapmasını beklediğini söyleyerek, "Diğer başka şeylerde var. Hisse senetleri alım satımı falan filan. Şoförün adına alınan hisse senetleri konusunu ayrı bir yere koyuyoruz.

Bunu daha sonra konuşacağız. Ama şu mal beyanının usulüne uygun açıklanmasını istiyoruz. Benim bu sorduğum soruları en kısa sürede yanıtlayacağını düşünüyorum ama bir süre sonra göreceksiniz yine Dengir Mir Mehmet Fırat hedefe alınacaktır. Ama ben bu işin peşini bırakmayacağım. Her gittiğim yerde her girdiğim ortamda ben bu 3 soruyu soracağım. Ancak cevap alacağımı hiç sanmıyorum" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?