3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bayrak tartışmasına ilginç yorum

BOLU'DA BAYRAK TARTIŞMASINA ALAADDİN YILMAZ'DAN İLGİNÇ YORUM

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP'nin yaptığı kongre öncesi yaşanan bayrak krizine yönelik ilginç yorumlarda bulunarak, "Tek başına iktidar partisi olarak ben böyle bir güce sahip değilim. Onun için Cumhuriyet Halk Partisinden özür diliyorum ve bu güç karşısında da eğiliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP'nin il kongresi öncesi yaşananları sert bir dille ilginç şekilde yorumları. Sıkıntının sebebini özetleyen Yılmaz, "Eğer bir siyasi parti kongre yapıyorsa diğer siyasi partiler nasıl yapıyorsa öyle yapacaktır. İktidar partisi olarak ben özel, ayrıcalıklı bir siyasi parti değilsem başkasının da olma şansı yok. Bazı siyasi partiler kurallara uymaz, uymasına da gerek yoktur ama diğerleri uygulamak zorundadır gibi algılama varsa bunların hukuk devletinde izah edilebilir tarafı da yoktur" dedi.

CHP'nin netice itibari ile kendilerine bir izin dilekçesi sunmaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu belgenin kendilerine sunulmadığını ve çok değerli Cumhuriyetin Kurucusu, Cumhuriyetin sahibi olan siyasi partinin il başkanının devletin üst kurumları ile çok rahat konuşabildiğini anımsattı. Yılmaz ayrıca, bunu da canlı yayında Bolu halkının duyabildiğini belirterek, bayrakların Cuma gecesi asıldığını, CHP'nin izin talebinin Cumartesi günü olduğunu ve cumartesi günü valiliğin olur verdiğini ifade etti.

Verilen olur belgesini ise Vali Yardımcısı Cemal Polat adına vekilinin imzaladığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Valiler adına, vali vekillerinin resmi evraka imza attığını hep görürüz. biliriz de. Vali yardımcısının vekili olduğunu bu resmi yazıdan görmüş olmanın hayreti ve huzurunu yaşıyoruz. Bu vesile ile devlet kurumlarımızın Cumartesi günüde çalıştığını görmüş olduk. Bunu benim anlamam algılamam mümkün değildir. Tek başına iktidar partisi olarak ben böyle bir güce sahip değilim. Onun için, Cumhuriyet Halk Partisinden özür diliyorum ve bu güç karşısında da eğiliyorum" diye konuştu.

"Diyecek başka bir şey yok. Allah yollarını açık etsin ve onların bu gücünden ve şerrinde de bizleri, diğer partileri korusun" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı;

"Cumhuriyet Halk Partisinin seçim dışında kongrelerde de canı istediği gibi her yere bayrak asabileceğini görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onun için Cumhuriyet Halk Partisini kutluyorum, Cumhuriyet Halk Partisinden özür diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:03:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?