6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bayraklar yarıda unutuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümü sonrası Türkiye'de 4 gün yas ilan edilip bayraklar yarıya indirilirken, Bolu'da Atatürk Anıtı yanındaki bayraklar yarıda unutuldu.

Türkiye'de ve yavru vatanda Denktaş'ın defnedildiği günün bitimine kadar Türk bayraklarının yarıya indirilmesi ve ulusal yas ilan edilmesi kararı alınmıştı. Bunun üzerine tüm Türkiye ve Kıbrıs'ta bayraklar yarıya indirdi. Her ilde olduğu gibi Bolu'da da Atatürk Anıtı yanındaki bayraklar yarıya indirdi. Rauf Denktaş defnedildi ancak Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nda Türk bayrakları bir gün geçmesine rağmen hâla yarıda kaldı.

Kentte Bolu Valiliği başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında Türk bayrakları Denktaş'ın ölümü nedeniyle yarıya indirildi. Alınan kararda Türk bayraklarının Denktaş'ın defnedildiği günün bitimine kadar yarıya indirileceği belirtildi.

Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'nda bulunan 4 Türk bayrağı Denktaş'ın toprağa verilmesinin ardından bir gün geçmesine rağmen halen yarıda kaldı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in evinin tam karşısında yaşanan unutkanlık gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2012 Perşembe 15:47:38
Güncelleme :19 Ocak 2012 Perşembe 15:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?