6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bayramın değişmez çilesi

Bayram tatili nedeniyle karayollarında trafik yoğunluğu artıyor. Beş günlük bayram tatili için büyük şehirlerden dünden itibaren tatil yörelerine akın başladı. Özellikle Düzce-Kaynaşlı ve Bolu-Abant gişelerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Köprü ve otoyollardaki gişelerden ücretsiz geçiş dün gece başladı.

Ancak bu uygulamanın bayramda başlayacağını sananlar gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Bazı sürücüler, kapalı gişelere para vermek için araçlarından indi.

Bolu'da dört kilometrelik kuyruk

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ve Abant sapağında, zaman zaman dört kilometreye varan araç kuyrukları oluşuyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sürücüleri işaretlerle yönlendirerek, trafiğin akışını sağlıyor.

Bayram tatili için yola çıkan sürücüler, İstanbul ile Ankara arasında sadece Bolu Dağı'nda bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, ''Bolu Dağı'nda araçlar güçlükle ilerliyor ve trafik kilitleniyor. Oluşan uzun kuyruklar nedeniyle beklemek zorunda kalıyoruz'' dedi.

Düzce'de yedi kilometrelik kuyruk

Tatilciler, TEM Otoyolu Düzce Kaynaşlı'da otoyolun ücretsiz olması ve dört gişenin sürekli açık tutulmasına rağmen yedi kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Bazı tatilciler, turnike önünde saatlerce beklediklerini söyledi. Trafik görevlileri gişelerdeki sıkışıklığı önlemek için yoğun çaba sarfetti.

Kapıkule'de altı kilometrelik TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapacak TIR'lar altı kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Kapıkule gümrük yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yıl sonu nedeniyle firmaların taahhütlerini yerine getirmek için ihracat mallarını Avrupa ve Balkanlar'daki ülkelere bir an önce teslim etmek istemeleri nedeniyle, Türk tarafında TIR kuyruğu oluşuyor.

Yetkililer, Bulgar gümrükçülerinin sahalarının küçük olması ve işlemleri yavaş yapmalarından kaynaklanan nedenlerden dolayı da uzun kuyruklar oluştuğunu bildirdi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda hala sıranın kendilerine gelmesini bekleyen 240 civarında TIR bulunuyor.


a.a
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?