6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bekçi potasyum madeni buldu

Bolu'da termal tesislerde bekçilik yapan Muharrem Ceylan, Karacasu Beldesi'ndeki tarlasını sürerken parlayan taşlar buldu. 

Taşların parlaklığı Muharrem Ceylan'ın dikkatini çekince taşları Bolu İl Tarım Müdürlüğü'ne gönderdi. İl Tarım Müdürlüğü, taşların yaptırdığı laboratuvar analizinde yüzde 59 potasyum ve yüzde 15.5 oranında fosfor madeni olduğunu tespit etti. Bu sonuçlardan sonra aynı bölgeden bir miktar toprak alınarak aynı analizler yapıldı. Toprakta da aynı sonuçlara ulaşıldı. 

Özellikle yem ve gübre sanayiinde kullanılan potasyum ve fosforun Bolu ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünen Muharrem Ceylan, yetkililerin konuya duyarlık göstermesini isteyerek, "Traktörle tarlamı sürerken bir miktar taş pulluğa takılarak toprak üstüne çıktı. Hava güneşliydi taşlar aşırı derecede parlıyordu. Bu sebeple dikkatimi çekti. Taşları hemen Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdüm. Onlarda bu taşları analiz etti ve yüksek oranda potasyum ve fosfor madeni olduğunu söylediler. Aynı yerden toprak örneği alıp aynı analizleri toprakta da yaptık aynı sonucu verdi. Şimdi ben yetkililerden bu konuya sahip çıkmalarını istiyorum. Bu madenler yem ve gübre sanayiinde kullanılıyor. Gerekli çalışmaların yapılarak Bolu ve ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 18:58:22
Güncelleme :8 Aralık 2006 Cuma 19:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver öztürk IP: 88.226.7.xxx Tarih : 4.05.2008 16:20:46

ben bu haberi yeni okudum lütfen muharrem beyintelefonlarını bana mail atarsanız menmun olurum porex maden enver öztürk