6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Belediye Başkanı'na çöp cezası

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde bulunan çöpleri zamansız olarak döktüğü için ceza kesildi. 

Konuyla ilgili olarak makamında basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Behçelievler Mahallesi Elif Apartmanı'nda oturduğunu belirterek, "Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine oturmuş olduğum apartmanın ön tarafına çöp döküldüğünün ihbarı yapılmış. Olay yerine gelen ekipler araştırma yaparak çöpleri kimin döktüğünü bulmaya çalışmışlar. Çöplerin bir kısmını komşularımın döktüğü ortaya çıkmış. Ekipler komşularıma dökülen çöpleri almalarını ve çöp dökme saatleri içerisinde dışarı çıkarmalarını söylemişler. Daha sonra geriye kalan çöplerin de bize ait olduğunu tespit etmişler ve uyarı bile yapmadan tutanak tutmuşlar" dedi. 

Yılmaz, Bolu Belediyesi'nin Ahmet ile Ahmet bey arasında hiç bir ayrım yapmadığını kaydederek, "Ben Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan arkadaşları yaptıkları davranıştan dolayı kutluyorum. Yapılması gereken en doğru davranış şekli de bu olmalıydı. Belirlenen kurallara ben dahil herkesin uyması gerek. Ama komşularımın yerel basın mensuplarına giderek, 'Belediye Başkanı'na neden ceza kesilmiyor? Bunun haberi neden yapılmıyor?' diyerek, haber yaptırmalarını anlamıyorum. Bunun arkasında başka şeyler aramak gerek. Biz yanlış olan her şeyin karşısındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Bana kesilen ceza neyse ödeyeceğim" diye konuştu. 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a, Kabahatler Kanunu'nun 5272. maddesine göre 20 YTL ile 450 YTL arasında para cezası verilecek.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:32:47
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 16:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?