3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediye fidan üretim merkezine talip

Kamuya ait arazileri bir bir satın alan Bolu Belediyesi, son olarak Orman Bakanlığı'na ait Karacasu yolundaki fidan üretim merkezine talip oldu.

Bolu Belediyesi, şehri yeşillendirmek için çalışmalara başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kamunun elindeki tüm arazileri satın aldıklarını belirterek, Orman Bakanlığı'na ait olan ve kısıtlı bütçeyle hizmet vermeye çalışan fidan üretim merkezine talip olduklarını söyledi.

Milletvekillerinden Orman Bakanlığı'yla yapılacak görüşmelerde destek istediğini belirten Yılmaz, "Bolu Belediyesi olarak çok ciddi bir ağaçlandırma çalışması içerisindeyiz. İstanbul ve Ankara, fidan yerine 3-4 bin YTL'ye aldıkları ağaçları dikerek, şehirlerini yeşillendiriyor. Bolu Belediyesi'nin böyle bir bütçesi olmadığı için daha ufak fidanlar dikerek, bunların zamanla büyümesini bekliyoruz. Ancak bu fidanları da dışarıdan satın almak zorunda kalıyoruz. Biz ise, bu fidanları kendimiz büyütmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışma içerisindeyiz. Karacasu yolu üzerindeki fidan üretim merkezine ait arsaya talibiz. Milletvekillerimizin de vereceği destekle burayı alabilirsek, kendi fidanımızı kendimiz dikebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?