3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediye Meclisi'nden teröre kınama

Bolu Belediyesi Belediye Meclisi, 17 askerin şehit olduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün karakoluna yapılan hain saldırıyı kınayarak, terör örgütüne lanet okudu.


Bolu Belediyesi Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantı öncesinde, terör örgütünün yaptığı hain saldırıda şehit olan 17 asker için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, hain saldırının kınandığı belirtililerek, "Milletçe kardeşlik, hoşgörü ve sevgi ortamının doruklarda yaşandığı Ramazan Bayramı sonunda aldığımız acı haber, hepimizin yüreğine ateş gibi düştü. Hainler yine boş durmadılar. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda maalesef 17 askerimiz şehit olmuştur. Ülkemizi bölmeyi amaçlayan hain terör örgütünün gerçekleştirdiği kalleş saldırıda, milletimizin güvenliğini sağlamakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarımızın hayatına kastedilmesi, hepimizde derin bir acı ve üzüntü yaratmıştır" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Terör belasından insanlığın kurtulabilmesi için, tüm dünyanın artık terör gerçeğini anlaması ve terörle mücadele için kararlılıkla ortak tavır geliştirilmesi bir zorunluluktur. Bu katiller ve yandaşları şunu iyi bilmelidirler ki: Ülkemizin huzur ortamını ve bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik terör eylemleri hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu oyunları bozacak kadar güçlü ve irade sahibidir. Terör örgütünün eylemlerine karşı çıkmak herkesin ortak görev ve sorumluluğudur. Ve yine unutmamalıyız ki terör örgütünün asıl amacı, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının sağduyusunu azaltmak ve karşılıklı nefreti beslemektir. Terörün bu amacına ulaşmasını engellemek için, bu tür saldırılar karşısında halkımızın birlik ve beraberliğine daha da sahip çıkacağından, ortak vicdan ve akılla davranacağından kuşkumuz yoktur."

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?