3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediye SGK borçlarını ödeyecek

Bolu Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı ile yapacağı anlaşma ile hem kuruma olan borçlarını ödeyecek, hem de Bolu'ya SGK'nın sosyal tesisini kazandıracak.

Bolu Belediyesi Meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait olan Paşaköy ve Karaçayır mahallesinde bulunan taşınmazların SGK Başkanlığı'na satışı ve devrinin yapılması konusunda olumlu karar çıktı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, SGK'nın Bolu'da kurumuna ait sosyal tesis yapmak istediğini belirterek, "SGK, yapacağı sosyal tesiste yılık seminerlerinin tamamını Bolu'da gerçekleştirecek. Bizi cezbeden taraf bu oldu.

Turizm aktivitesinde öne çıkaracak bir çalışma olacak. Bolu Belediyesi böyle bir karar alır, bizler de bunu neticelendirebilirsek birçok amaca hizmet yapmış olacağız. Sigortayla ilgili borçlarımızı neticelendirmiş olacağız ve Bolu Belediyesi'nin borcu kalmamış olacak. Bolu turizme yönelik bir tesis kazanmış olacak. Bunu yaparken de Bolu Belediyesi bir kayba uğramamış olacak. Teknik olarak baktığımız zaman Bolu Belediyesi birçok yeri hibe olarak almıştır. Bunu yaparken bizler şunları düşünüyoruz Bolu ve Bolu Belediyesi kazansın. Bu çalışmalarda İmar Komisyonumuzun bu yerleri Bolu Belediyesi'nin kazanması için çok çaba göstermişlerdir. 35 adet dükkanı kalıcı konutlar bölgesinde satın aldık. Bolu Belediyesi olarak her şeye talibiz" dedi.


Bolu Belediyesi'nin son 4 yılda bir yandan mali disipline girerken, bir yandan da başka hiçbir belediyenin bir döneme sığdıramayacağı işleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bir çok belediyenin bir dönemde cesaret edemeyeceği işleri biz, bir dönem içersinde yapıyoruz. Bir dönemde, katı atık deposunu işletmeye açan, ayrıştırma için çalışmaları sürdüren bir belediye gösteremezsiniz. Yine, temiz su arıtma tesisi, pis su arıtma tesisi, kollektör hattı, katlı otopark, şehirler arası terminal, kapalı semt pazarları, 2 bin kişilik çok amaçlı salon gibi prestij projeleri bir dönemde yapıp bitiren bir belediye gösteremezsiniz. Bizler bu işlerin tamamını bir dönemde yapabiliyorsak, bu olay çok gurur vericidir. Bolu Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar, çok iddialı çalışmalardır" diye konuştu.

Bolu Belediyesi'nin birbiri ardına Bolu için hayati projeleri sonlandırırken, kamuoyunda yaratılmak istenilen Bolu Belediyesi'nin borç batağında olduğu söylentilerine de cevap veren Yılmaz, "Bolu Belediyesi'nin borcunu 50-60 milyon diyenler istedikleri gibi konuşsunlar. Onlar konuşsun biz işimize bakıyoruz. Bolu Belediyesi'nin bizim dönemimizde hiçbir borcu olmamıştır.

Biz, Bolu Belediyesi'ni geçmiş dönemden 14 milyon YTL borçla devir aldık. Eski yönetimden kalan belediyenin borcunu yapılandırma yaparak ödüyoruz. Bolu Belediyesi'ni devir aldığımızda bütçesinin yüzde 98'ini personel giderleri oluşturuyordu. Şu anda 300 çalışanımız belediyeden ayrıldı, bu oran düştü. Bu dönemde hem eski borçları, hem ayrılan işçilerimizin ödemelerini gerçekleştirdik. Tüm bunların yanında da çok ciddi projelerimiz de hızla devam ediyor. Bolu Belediyesi'nin borcu devletedir. Borç batağında belediye deniyorsa bunun sebebi biz değiliz. Vergi Dairesi'ndeki borçlarımızı da yapılandırırsak, borcumuz kalmayacak. Yapılanma sonucu gelecek sene Bolu Belediyesi'nin gelirleri yüzde 25 artacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?