30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Belediye sigarayı bıraktırıyor

BOLU BELEDİYE BELEDİYESİ SİGARA BIRAKTIRIYOR

Bolu Belediye Başkanlığı tarafından belediye personeline sigarayı bıraktırmak için seminer düzenlendi.

Sigara ile mücadele konusunda düzenlenen seminer Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Seminere belediyenin farklı birimlerinde görevli personeller katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Dilek Çürük, sigaranın Türkiye'de ve dünyada sebebi belli olan ölümlerde kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra son 20 yılda 4'üncü sıradan 2'inci sıraya yerleştiğini belirtti. Kanserde en büyük etkenin sigara olduğunu ifade eden Dr. Dilek Çürük, "Sigaraya bağlı hastalıklardan da en ön sırada akciğer kanseri görünmektedir. Sigarayla mücadele tütün kontrol yasası ile Temmuz 2009'da ülkemizde yürürlüğe girmiştir. Amaç son dönemlerde kadınlarda ve çocuklarda da kullanım sıklığının arttığı bilinen sigarayla ciddi bir mücadele içinde olmaktır. Sigarayla oluşabilecek tüm kanserleri önlemek mümkün değildir. Ancak tütün kullanımı azaltıldığında en azından çocukların kullanımının ve sigara kullananlara özenmelerinin önüne geçildiği takdirde sigaraya bağlı hastalıkların da önümüzdeki yıllarda sayılarının düşmesi beklenmektedir" dedi.

Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Kanser Erken Tanı ve Tarama merkezi (KETEM) ünitesinde Ağustos 2010'dan itibaren sigara bırakma polikliniğine başvuran hastalara hizmet verdiğini söyleyen Dr. Çürük, "Her çarşamba 13.30-14.30 saatlerinde öncelikle bilgilendirme eğitimi; başvuran kişilere verilmekte, polikliniğimizde sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl bir hizmet sunulduğu hakkında fikir sahibi olunmasına çalışılmaktadır" diye konuştu.

Seminere katılan belediye personeli anlatılanları dikkatle izlerken, sigarayı bırakma konusunda kararlı olduklarını söylediler.

BOLU BELEDİYE BELEDİYESİ SİGARA BIRAKTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 13:40:05
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 17:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?