26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Belediye sınırlarını genişletiyor

Bolu Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla, Karacasu Beldesi ve 18 köyün içinde bulunduğu 19 yerleşim bölgesi, Bolu Belediyesi sınırlarına dahil edildi. 

Bolu Belediye Meclisi'nde İmar Komisyon raporunda yer alan 19 yerleşim biriminin Bolu Belediyesi sınırları içine katılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, Karacasu Beldesi, Alpagut, Alpagutbey, Berk, Civril, Çakmaklar, Dodurga, Doğancı, Karacasu, Kasaplar, Kılıçarslan, Küçük Berk, Ovadüzü, Paşaköyü, Salıbeyler, Sandallar, Sarıcalar, Seyitköy ve Yukarı Soku Köyleri'nin genel imar düzeni ve temel alt hizmetlerinden yararlanma durumları dikkate alınarak belediye sınırları içine alınmasına karar verildi. 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yapılan bu çalışma nüfusumuzu arttırmak için değil, zorunlu yapılan bir çalışmadır. Bu yerleşim yerleri, zaten imar planımıza dahil olan yerlerdi. Biz şehri batıya doğru büyüterek, üniversite ile bütünleştirmek istiyoruz. Günü kurtaran çalışmalar yapmıyoruz. Bolu'yu geleceğe taşımak, doğru karar almak zorundayız. Kimse yaptığımız bu çalışmaları farklı yönlere çekmek çabası içinde olmasın. Şehri büyüterek yerleşim alanlarını genişleteceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 13:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?