3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediyeden restorasyon hamlesi

Bolu Belediyesi ve Mimarlar Odası tarafından yürütülen çalışmada tescilli 20 adet tarihi ev onarılarak turizme açılacak.

Son yıllarda Bolu'da gelişen turizme paralel olarak turistleri şehir merkezine çekebilmek için tespit edilen 20 tarihi evin onarımı başladı. Mimarlar Odası ve Bolu Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmada tarihi evler orijinal yapısı çerçevesinde onarılarak Bolu'ya gelen turistlerin bu evleri gezmesi sağlanacak.

Halen yapımı devam eden tarihi evlere paralel olarak yaz ayları ile birlikte onarımı başlayan ev sayısı artacak. Diğer yandan yıkılan Gülezler Konağı da Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından aslına uygun olarak tekrar inşa edilecek ve müze olarak hizmete sokulacak.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Maalesef tarihi yapılarımıza, evlerimize, konaklarımıza sahip çıkamamışız. Bir zamanlar ülkemizin en güzel tarihi evlerine sahipken bugün çok az sayıda bu yapılardan elimizde kalmış. Onlar da neredeyse harabe durumunda bulunuyor. Biz Mimarlar Odasıyla yaptığımız çalışma ile bu evleri tespit ettik. Satın alabildiklerimizi belediye olarak aldık. Amacımız bu binaları bir an önce restore ederek turizme kazandırmak. Turizm şehir olacağız diyorsak ilimize gelen turistlere göstereceğimiz bir şeyler olmalı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 11:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?