3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediyenin yabancı konukları

BOLU BELEDİYESİ TEXAS'TAN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Bolu Melih İlköğretim Okulu'nun kardeş okul projesi kapsamında Bolu'ya gelen 14 yabancı öğrenci Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Proje kapsamında önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni gezen yabancı öğrenciler daha sonra Bolu Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Melih İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Atılgan, yabancı öğrencilerin en çok Türkçe öğrenmelerine sevindiklerini söyleyerek, "Melih İlköğretim Okulu'nun kardeş okul projesi kapmasında konuk ettiğimiz 14 öğrenci arkadaşımıza burada Türkiye, Türkçeyi ve kültürümüzü öğretmeye çalışıyoruz. Bunun ikinci ayağında bizde öğrencilerimizi yurt dışına gönderip bu projeyi süreklilik kazandırmak istiyoruz. Size merhaba diyecek kadar Türkçeyi öğrendiler. İleriki zamanlarda Türkçeyi daha da iyi konuşacaklardır. Buda bizi mutlu etti" dedi.

Şehir ile ilgili genel bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, "Bolu'da kaldığınız sürede inşallah bu kenti çok seversiniz. Bizim yaptıklarımızı Amerika 40-50 yıl öncesinde bitirmiş. Dünya bizden ileride ve bu yüzden biz dünyayı yakalayıp geçmek zorundayız. Onun içinde çok çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilere Bolu çantası hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 16:19:01
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?