3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Belediyeye G.Kore'den misafir

BOLU BELEDİYESİ'NE GÜNEY KORE'DEN MİSAFİR

Güney Kore CEO Başkanı Jung Yoonbok, Başkan Yardımcısı Lee Jyewon, CEV Enerji Türkiye Genel Müdürü M. Ata Ceylan ve beraberindeki heyet Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın bugün sürpriz konukları vardı. Çöpten enerji üretme projesi konusunda Güney Kore'li bir heyetle hareket eden Yılmaz, proje için misafirlerini ağırladı. CEO Başkanı Jung Yoonbok ve beraberindekiler Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Çöpten enerji ve elektrik enerjisi üretmeye yönelik olarak bir çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Kore'de bulunan bu şirketle yapılan çalışmalardan bir tanesi çöpten elektrik enerjisi üretebilmek. İkinci bir çalışmamız katlı elektronik park sistemi. Bununla ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinden bununla ilgili çalışmalarımızı süratlendireceğiz" dedi.

Bir diğer çalışmanın da doğalgaza bağlı iş makineleri ve araçların çalışmasını sağlayacak motor değişikliklerinin yapılması ile ilgili olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Seul'de gelecek sene doğalgaz ile çalışmayan hiçbir araç kalmayacak. Aynı zamanda Güney Kore'de ki Kalkınma Bankası'nın ortağı olan firma yetkilileri, Türkiye'de bunun adımlarını atmak istiyor. Buna yönelik olarak ta çalışmalar yapılıyor. Ata Bey bu çalışmaların Türkiye'deki temsilcisi. Bizde her tülü çevreye duyarlı konularla ilgili çalışmaların içerisinde olmak için can atıyoruz. Gerekçemizde şu; dünyanın en güzel doğal güzelliklerine sahibiz. Bolu'nun her şeyi en güzel olsun. Doğayla uyumlu olsun ve dünyaya örnek bir kent olsun. Bu amaca yönelik çalışmalarımız sürüyor. Türkleri en çok seven toplum Güney Koreliler. Tarihten gelen birlikteliğimizin yanında kuzey-güney savaşında Türk askerinin gösterdiği kahramanlıklar onların Türklere karşı bakışını son derece farklılaştırmış. Biz oraya gittiğimiz zaman sanki 40 yıllık aile dostumuzun yanına gidermiş gibi hissediyoruz, onlarda bizi öyle karşılıyorlar" diye konuştu.

CEO Başkanı Jung Yoonbok'da yaptığı konuşmasında Kore savaşını hatırlatarak Türk Askeri'nin sayesinde Güney Kore'nin bugünkü haline geldiğini söyledi. Yoonbok, "Kore savaşında Güney Kore'nin hiçbir şeyi yoktu. O zamanlar çok zor durumdaydık. Ama Türk askeri gönderildi. Türk askerinin sayesinde tekrar Güney Kore ayağa kalkmayı başardı. Milleti, ekonomisi ve yaşam şartları şu anda çok iyi. Güney Kore, dünya ekonomi sıralamasında ilk 10'un içerisine girdi. Biz bunları kendimiz başarmadık. Güney Kore'de savaşan, şehit düşen Türk askerlerinin sayesinde bugünlere geldik. Bütün Koreliler bunun her zaman bilincinde. Bolu'da iş ilişkilerimizi gerçekten çok samimi gidiyor. Bu ilişkileri biz daha da geliştirmek istiyoruz. Biz Türkiye'ye borçluyuz. Bunun için teknoloji yönünde her konuda yardım etmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz gelen misafirlere hediyeler takdim etti.

BOLU BELEDİYESİ'NE GÜNEY KORE'DEN MİSAFİR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:48:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 16:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?