3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Beypiliç fakülte için kolları sıvadı

 Ankara'nın Beypazarı ilçesinin yaklaşık 10 kilometre dışında yapılacak olan fakülte için 500 dönüm şahıs arazisi bağışlandı.

Beypiliç yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Beypazarı'nın en köklü aileleri de 3 fakülte ve bir yurt binası taahhüdünde bulundular.


Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan fakültelerin ve yerleşkenin yerini gezen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve arazi sahibi Şahin Karaoğuz, Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, gezinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. 8 Fakülte yapılacak olan Demirbey Yerleşkesi'nin Türkiye'nin en önemli fakültelerine ev sahipliği yapılacağı ifade edildi.
Beypazarı'na yapılacak olan 8 fakülte için Bolu'nun en büyük beyaz et üreticisi Beypiliç, 1 fakülte yapma taahhüdünde bulundu. Fakülte yapılacak olan arazinin alt yapısının tamamlanmasının ardından fakültelerin inşaatına başlanacak. İnşaat için ise Beypazarın'da bulunan köklü aileler ve Beypiliç elele vererek fakülte binalarının inşaatlarını yapacaklar. Beypazarı'na yaklaşık olarak 10 kilometre mesafede Demirbey Yerleşkesine yapılacak olan fakültelerin maliyeti ise 8 milyon olacağı ifade edildi.
Devletten yardım alınmadan sadece Beypazarı'nda yaşayan ailelerin yatırımları ile yapılacak olan fakültelerin alt yapısını ise Beypazarı Belediyesi yapacak.
Yapılacak olan fakülteler ile ilgili konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, araziyi tahsis eden ailelerle oturup konuştuktan sonra inşaata başlanılacağını söyleyerek, "Ankara Üniversitesi büyük bir üniversite olarak sık sık uluslararası toplantılar yapıyoruz. Beypazarı bu konuda yararlanabileceğimiz bir ilçemiz. Yabancı konuklarımızı Antalya'da veya Ilgaz'da ağırlamaktayız ama Beypazarı da bizim için bu anlamda eşsiz bir yer" şeklinde konuştu. Burada kurulacak olan fakültelerde hangi
bölümler olacağı konusunun henüz netlik kazanmadığını dile getiren Taluğ, "Bu konuda uzun süredir çalışıyoruz. Bunlar içinde Beypazarı'nın talep ettikleri var. Beypazarı turizm konusunda iyi bir noktada olduğu için turizm bölümü açılabilir. Yine aynı zamanda Beypazarı'nın yer altı zenginlikleri fazla olduğundan dolayı madencilik bölümü olabilir. Bu konular ilerleyen günlerde tam netlik kazanacaktır" dedi.
Konu ile ilgili olarak konuşan Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, "Yapılacak olan fakülte, Beypazarı'nın geleceği açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Biz elimizden gelen her türlü desteği ve yardımı yapmaya her zaman hazırız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?