3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bir alabalıktan 3 bin yumurta

İlkbaharın gelmesiyle birlikte Bolu'da bulunan alabalık çiftliklerinde döllenen alabalıkların sağımları başladı. Balık sağımları ilginç görüntülere sahne oldu.

Bolu'nun Mudurnu İlçesi Taşkesti Beldesi Karaçomak Köyünden sonra Abant yolu üzerinde Sarıhanlar alabalık çiftliğinde alabalık sağımı yapan Hatice ve Fatma Erdoğan kardeşler 15 yıl bu çiftlikte alabalıkların sağılması ve balık yumurtalarının döllenmesine kadar öğrenerek tesiste binlerce balığın yetişmelerini sağlıyor.

Alabalıkların sağımını gerçekleştiren kızlar erkeklerin spermlerini de yumurtaya sağarak aşamalı olarak süresi içinde balıkları döllediler.

Yarım saat bekletilen yumurtalar aynı derecedeki su ile temizlenerek hazırlanan kuluçka yerine konuldular ve burada 25 gün dokunulmadan yavru balıkların çıkması beklenecek.

Alabalık tesisinin sahibi Metin Sarıhan, ''4 ton kapasiteli alabalık tesisimizin anaç balıkları Kasım ayında başlanarak Mart ayına kadar sağım yapıldı. Şu an 500 bin adet balık yavrusu var. İhtiyacı olanlara satış yapıyoruz. Çeşitli gramajda alabalık mevcut. Tesisimizde pişirerek te hizmet veriyoruz'' dedi.

Hijyene önem verdiklerini belirten Fatma ve Hatice Erdoğan kardeşler, ''Güzel bir uğraş ve severek yapıyoruz. Bir bebek gibi bakım istiyorlar. Bir balıktan 3 bin yumurta sağılıyor ama iki bin tanesinin yaşama şansı oluyor. 320 anaç balıktan 640 bin yavru çıkması bekleniyor'' diye konuştular.

AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?