3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

'Bizim gibi çalışan belediye yok'

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de Bolu Belediyesi gibi çalışan başka bir belediyenin olmadığını söyledi. Yılmaz ayrıca, Aksa Firması ile anlaşma sağladıklarını, Nisan ayında şehir merkezinde doğalgaz hattı çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, laf yerine icraat üretmeye devam ettiklerini, kendilerini eleştirenlerin ise büyük bir kıskançlık içinde olduğunu dile getirdi. Doğalgazın şehir merkezindeki dağıtımını yapacak olan Aksa firması ile anlaştıklarını da belirten Yılmaz, "Firmayla aramızda ufak tefek sorunlar vardı. Hafta sonu yaptığımız görüşme ile aramızdaki sorunları giderdik. Hafta içi sözleşmeyi imzalayacağız ve en geç Nisan ayında şehir merkezinde çalışmalar başlayacak" dedi.

Bolu'nun hizmetinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "Bizden önceki dönemlerde yapılan çalışmalara şöyle bir bakarsak D-100 karayolu orta refüjünde bir ağaçlandırma çalışması yapılmış. Göreve geldiğimizde gördük ki, ağaçlar asfaltın üzerine dikilmiş ve zamanla hepsi kurumuş. İlk olarak Dağkent'ten Çaydurt'a kadar olan mesafede ağaçlandırma çalışması yaparak önemli bir adım attık. Bunun yanında yeni yaptığımız parkların ve yolların kenarlarını da ağaçlandırarak Bolu'yu yeşil Bolu yapma yolundaki kararlılığımızı gösterdik. Bolu Belediyecilik tarihinde dikilen ağaç sayısından daha fazla ağaç diktik ve otomatik sulama sistemi kurduk" diye konuştu.

Bolu'nun geleceğine yön verecek yeni yollar açtıklarını da söyleyen Yılmaz, "Bazıları bizi yol genişletme çalışması yapıyor sandı. Şimdi ise ne kadar önemli bir projeyi hayata geçirdiğimizi gördüler. Bolu, Türkiye'de hiçbir yerden destek almadan çevre yolunu kendisi yapan tek il. Sadece 25 kilometrelik duble yol yaptık. Çevre yolu ve duble yol yapmak 85 bin nüfuslu belediyenin kendi imkanları ile yapması oldukça zor. Ama biz bunu başardık. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bir şehrin şehir olabilmesi için temiz su arıtma tesisi, pis su arıtma tesisi ve katı atık depolama tesislerinin mutlaka olması lazım. Temiz su arıtma tesisi projemizi hayata geçirdik ve yüzde 70 oranında tamamladık.

Ağustos ayından itibaren Bolu halkına temiz su içireceğiz. Pis su arıtma tesisi projemizde de çalışmalar aralıksız sürüyor. Bolumuzun bütün pis suları Büyüksu Deresi'ne akıtılıyor ve büyük su herkesin bildiği gibi simsiyah akıyor. Nisan ayında çalışmalarını tamamlayarak hayata geçirmeyi planladığımız pis su arıtma tesisi ile Büyüksu Deresi su gibi akacak. Bolumuzun temiz bir şehir olması yönündeki çalışmalarımız devam edecek. Katı atık depolama tesisimiz de yine bizim dönemimizde projesi hazırlandı ve faaliyete geçirildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 17:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?