26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Bolca Hindi hijyende Avrupa lideri

Dünyada sayılı hindi üreticileri arasında bulunan Bolca Hindi, tüketicisine daha hijyenik ürün sunabilmek için üretim tesislerinde buharlı tüy yumşatma sistemini kurdu. 

Henüz Avrupa'da bile kullanılmayan sistem ilk defa Bolca Hindi tarafından kullanılmaya başlanırken, Bolca Hindi hijyende Avrupa lideri oldu. Bolu'da faaliyet gösteren Bolca Hindi fabrikası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 

"Çevre ve insan sağlığının ön plana çıktığı günümüzde, gıda üreticilerinin insan sağlığını koruyacak kalite ve standartlarda üretim gerçekleştirmesi şüphesiz çok önemli bir konudur. İnsanların tükettiği gıdaları aklında soru işareti olmadan güvenerek satın almaları gerekmektedir. Bu nedenle Bolca Hindi, hijyenik olarak ürettiği yemlerle beslediği hindilerinin tüketiciye ulaştığı son nokta olan yeni üretim tesisine, Avrupa'daki üretim tesislerinde dahi henüz bulunmayan buharlı tüy yumuşatma sistemini kurmuştur. Sistemin en önemli özelliği, tüy yumuşatma işlemini, sulu ortam yerine havalı ortamda yapmasıdır.

Buhar enjekte edilmiş havanın, sistem içerisinde değişik noktalardan nozullar vasıtasıyla hindilerin üzerine püskürtülmesiyle tüy yumuşatma işlemi gerçekleştirilir. Son derece teferruatlı olan nozul sistemi, performansı arttırmak için ve alan içinde yoğunlaştırarak nüfuz etmeyi zorlaştırabilmek için çoklu ayarlama olasılıklarına imkan vermektedir. Tünel içerisinde hindiler tek tek askıdadırlar. Sistem yukarıdan aşağıya doğru bir uygulamayla duş aldırma şeklinde çalıştığından, kümesten gelen doğal kirlilik, her bir hindiden doğrudan uzaklaştırılarak sistem içerisinde drene edilir. Bu sayede hindiler arasındaki çarpraz bulaşma da ortadan kaldırılmış olur" denildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 16:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?