8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: 73 yaşındaki emekli, ilk kazasını yapınca ehliyetini polise teslim etti

Bolu’da, 73 yaşındaki 14 yıllık sürücü, yaptığı ilk kazanın ardından "Şoförlük bizden geçmiş" diyerek ehliyetini polise teslim etti.

Emekli Mustafa Özgür (73), kendisine ait 14 EP 335 plakalı otomobili ile maddi hasarlı trafik kazası yaptı. Bugüne kadar hiç kaza yapmadığını söyleyen Özgür, yanına oğlu Yusuf Özgür’ü de alarak, Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne giderek ehliyetini teslim etti.

Artık hiç araba kullanmayacağını ifade eden Mustafa Özgür, "14 yıllık sürücüyüm. Hayatımda ilk defa maddi hasarlı bir trafik kazası yaptım. Demek ki artık sürücülük benden geçmiş. Bir daha araba kullanmayacağım için ehliyetimi geri teslim ediyorum" dedi.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Muhammed Şimşek de, meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını dile getirerek, "Avrupa’da 65 yaşını geçen sürücülerin ehliyetlerini alıyorlar. Ama maalesef ülkemizde ekonomik şartlardan da kaynaklanan bir takım sebeplerle, bu tip bir uygulama yok. Ama bugün bir ilk yaşadık. Yaşlı amcamız örnek bir hareket sergileyerek ehliyetini teslim etti" şeklinde konuştu.

Mustafa Özgür, polise ehliyetini teslim ettikten sonra otomobilinin anahtarını da oğlu Yusuf Özgür’e teslim ederek Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 13:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?