9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu: Abant Gölü 'sos' veriyor

Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin de katıldığı bir toplantıda kamuoyuna tanıtılan Abant Master Planı’nın Abant’a zarar vereceğini belirten Vali Türker, "Abant Master Planı açıklandı. Ancak diğer taraftan yeni tesisler kurulması gündemde. Her geçen gün yok olmaya yüz tutan Abant’a yeni tesisler kurulacak olursa, kısa zamanda Abant diye bir yer kalmaz" dedi.


Vali Türker, "Abant Gölü son yıllarda fazlasıyla kirlendi. Kirlenen bir gölde kamışlar yetişir. Son yıllarda Abant Gölü’nde kamışlar çoğaldı. Bunun önüne geçemiyoruz. Yeni tesislerin kurulması bu kirliliği daha da artıracaktır. 1999 yılında su samurları ile ilgili bir proje hazırlandı, ancak ödenek yetersizliğinden gerçekleşmedi. İklimi, havası ve doğası ile Abant dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Abant’ın kurtarılması için ne gerekiyorsa yapılmalı" diye konuştu.


Abant Master Planı’nın çok önemli olduğunu ancak yok olmaya yüz tutan Abant Gölü yerine Yedigöller’e tesis yapılmasının daha uygun olacağını söyleyen Vali Türker, "Ben tesislerin Abant yerine Yedigöller’e yapılması taraftarıyım. Yedigöller Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden biri olabilir" dedi.

kenthaber-bolu
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 14:57:40
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 17:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?