8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Atıl halde bekleyen poliklinikler devreye giriyor

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker’in çabalarıyla yapımı devam eden Diş Sağlığı Eğitim Merkezi bu yaz hizmete açılacak. İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin arkasında bulunan ve atıl bir halde bekleyen eski polikliniklerin Özel İdare kaynakları ile onarımını sağlayan Vali Türker, çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgede diş sağlığı konusunda hizmet verecek tesis konusunda büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Türker, "Sağlık müdürümüz bize böyle bir ihtiyacın olduğunu söyleyince harekete geçtik. Özel İdare imkanlarıyla 335 milyar lira keşif bedeli olan bu yeri 146,5 milyara ihale ettik. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bölgedeki insanımızın diş sağlığı için çok önemli olan bu proje hayata geçecek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu da, "Ağız ve diş sağlığı konusunda bölgede ciddi problemler var. Çocuklarımızın yüzde 70 oranında diş sağlığı bozuk. Zaten her 100 bin nüfusa böyle bir hastane Sağlık Bakanlığı’nca şart koşuluyor. Biz Valimizin desteğiyle bu merkezi bu yaz hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 12:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?