8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Bu çarşı, başka çarşı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın seçim vaatleri arasında bulunan Hayır Çarşısı, faaliyetlerine başladı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek olan Hayrı Çarşısı ile 7’den 70 her kesimden insanın giysi problemini çözeceklerini söyledi. Alaaddin Yılmaz, ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti için envanter çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Fakir fukara fonundan, muhtarlardan ve sivil toplum örgütlerinden faydalanarak ihtiyaç sahiplerini belirleyerek bir envanter oluşturacağız. Tespit ettiğimiz bu ihtiyaç sahiplerinin kıyafetlerini, oluşturduğumuz Hayır Çarşısı’ndan ücretsiz olarak vereceğiz. Burada en büyük desteği yine Bolu halkından bekliyoruz. Giymedikleri kıyafetlerini bize verirlerse biz de onların adına ihtiyaç sahiplerine bu çarşıdan teslim edeceğiz. Buraya gelen kıyafetler terziler tarafından onarılacak, ütülenecek ve giyilebilecek hale getirilerek dağıtılacak" dedi.

Örnek teşkil edebilecek bir park için çalışmalara başlandığını da söyleyen başkan Yılmaz, "Belediye Meclis Üyelerinden, Mimarlar ve Mühendisler Odası üyelerinden ve Belediye Peyzaj mimarlarından oluşan 9 kişilik bir heyet kurduk. Bu heyet büyükşehirlerde bulunan ve isim yapmış parklar üzerinde inceleme yapıyorlar. Bu parklarla ilgili fotoğraf ve görüntü çekiyorlar. Bu örnek parklardan yola çıkarak D-100 Karayolu kenarında bulunan 105 bin metrekarelik Atatürk Orman Parkı’nı herkesin parmakla göstereceği bir park haline getireceğiz. D-100 Karayolu’nu kullananlar bu parkı gördüklerinde buraya mutlaka uğramak isteyecekler. Burada yapacağımız alışveriş merkezlerinde de bir istihdam meydana getireceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz ayrıca, belediyede çalışan işçi sayısının fazla olduğunu, bu sebeple her personelin ücretsiz izine çıkarılacağını ve fazla mesaileri tamamen kaldırdıklarını belirtti. Yılmaz, "Belediyede çalışan işçi sayısı normalin çok üzerinde. Bu da belediyeye çok ağır bir külfet getiriyor. Ben işçi çıkartılmasına karşıyım. Bu sebeple her personelimiz sırayla ücretsiz izine çıkartılacak. Ayrıca fazla mesai devri sona erdi. Bir işçinin fazla mesai yapması için işçi sayısının az olması gerekiyor. Bizde işçi sayısı fazla olduğu için fazla mesaiye gerek yok" dedi.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 16:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?