9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu: CHP'den, AKP'li Koca'ya 'usulsüzlük' iddası

28 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den Bolu Belediye Meclis üyeliğine aday olan ve kontenjandan Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Şemsettin Koca’nın, 657 sayılı devlet memurları kanunu çiğnediği iddası ortalığı karıştırdı.

Özel bir dershanede 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak görev yapmakta olan ve 28 Mart seçimlerinde AKP’den Bolu Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Şemsettin Koca’nın durumu tartışma konusu oldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, 31 Aralık 2003 tarihine kadar istifa etmesi gereken Şemsetten Koca’nın bu görevinden istifa etmeden AKP'den meclis üyeliğine seçildiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Bolu İl Başkanı Cahit Çıngı, Koca’nın halen özel bir dershanenin müdürlüğünü yaptığını hatırlatarak “Özel öğrenim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabidirler. Bu nedenle özel öğretim kurumlarında görevli personelden, her hangi bir siyasi parti üyesi olan varsa görevine son verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Dün CHP İl Binasında düzenlenen toplantıda AKP Bolu İl Teşkilatının bu konuda usulsüzlük yaptığını belirten Çıngı, Koca’nın bu görevi yürütemeyeceğini vurguladı. Devlet memurluğu görevinden 30 Aralık 2003 tarihinde istifa etmediği için Belediye Meclis Üyeliğinin düşmesi gerektiğini anlatan Çıngı “Maalesef kanunlar AKP tarafından çiğnenmiştir. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi. Bu konuda Bolu Valiliğine ve Merkez İlçe Seçim Kuruluna gerekli müracaatlarını yaptıklarını vurgulayan Çıngı, “Müracaatımızın amacı kişilerle uğraşmak değildir. Türkiye’de hukukun üstünlüğünün her alanda kabul görmesidir. Yasalar demokrasi yaşantımızı düzenleyen kurallardır ve herkes için geçerlidir”dedi.

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2004 Perşembe 15:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?