8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: CHP'nin iddialarına AKP'li Gezgin'den yanıt: Öyle bir kanun mu var ?

28 Mart seçimlerinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen sular bir türlü durulmuyor. 28 Mart seçimlerinde AKP’den Bolu Belediye Meclis Üyesi seçilen Şemsettin Koca’nın 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre istifa etmemesi kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, AKP Bolu Merkez İlçe Başkanı İsmail Gezgin “Öyle bir kanun mu var” dedi.

Üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala yankıları dinmeyen 28 Mart seçimleri yeni bir tartışma ile gündeme geldi. 28 Mart seçimlerinde her hangi bir partiden aday olacakların 31 Aralık 2003 tarihine kadar istifa etmesi gerekirken, istifa dilekçesini sunmayan ve seçimlerde AKP’den Bolu Belediye Meclisi üyesi seçilen Şemsettin Koca’nın üyeliğinin düşeceğine dair CHP’nin yaptığı açıklamaya karşılık AKP Merkez İlçe Başkanı İsmail Gezgin, “Öyle bir kanun mu var” diyerek tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Çahit Çıngı, “Şemsettin Koca’nın Belediye Meclis üyeliği kanunlara aykırıdır. Koca 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu çiğniyor. Gereken yapılacaktır” demesi üzerine AKP Merkez İlçe Başkanı İsmail Gezgin, “CHP’nin her dediğine inanmak ve yapmak zorunda değiliz” dedi.

Gezgin, “Bizim partinin adı zaten ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Yani adaletli bir parti. Ben hukukçu değilim Eğer kanun bu şekilde diyorsa Şemsettin Koca’da istifa eder olur biter” dedi.

"BENDE Mİ İSTİFA EDEYİM ?"

Kendisinin de özel bir sektöre hizmet ettiğini savunan Gezgin, “Bu Kanun özel sektörü de kapsıyor mu?. O zaman bende partiden istifa edeyim” dedi.

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 13:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?