8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Duble yol bir türlü yama tutmuyor

Duble yol bir kez daha yamanacak Hükümetin acil eylem planı çerçevesinde Paşaköy-Abant Kavşağı arasında yapılan duble yol yama üzerine yama görürken, artık yama yama tutmaz hale gelmiş durumda.

Hükümetin bölünmüş yol projesi ile ilgili düşüncelerinin daha yol tamamlanmadan problem çıkarması “Duble fiyasko” olarak nitelendirildi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait araçların da duble yol yapımına yönlendirilmesi sebebiyle geçtiğimiz yıl köy yollarının asfaltlanmasında sıkıntı yaşanmasına neden olmuştu.

Duble yol bir kez daha yamanacak Hükümetin acil eylem planı çerçevesinde Paşaköy-Abant Kavşağı arasında yapılan duble yol yama üzerine yama görürken, artık yama yama tutmaz hale gelmiş durumda. Asfalt tutmaz derecesine kadar gelen yolun, her geçen gün biraz daha çukurları büyür oldu.

Yaklaşık altı ay gibi kısa bir sürede yapılan yolun bozukluğu ilimizden geçen sürücülerinde ezberlediği bölge durumuna gelmiş. Araçların Abant Kavşağı ile Paşaköy kavşağı arasında sollama yapamaması, konvoy halinde çukurlar arasında zigzaglar çizerek seyretmesi dikkat çekiyor. Yol, yapımından kısa bir süre sonra bozulması yetkilileri de sıkıntıya sokarken, sağır sultan bile duyduğu yolun akıbetine yetkililer sessiz kalmaya devam ediyor. Yetkililer ise her defasında yolun yeniden ihaleye çıkıp asfaltlanacağı belirtirken, Karayolları ekipleri yama üzerine yama yapıyor.

Hükümetin acil eylem planı olan ancak ilimiz yerel yöneticilerinin sırtına da yük olan duble yol, yaptık oldu mantığı ile yapılmaya çalışılıyor. Zaten Bolu dağı geçişi ile adı çıkan Bolumuz yavaş yavaş duble yolu ile de ünlenmeye başladı. Bu duble yol çalışması tam bir fiyaskoya dönerken ; olmadı- bir daha dercesine yama üzerine yama yapılarak yol onarılmaya çalışılıyor ancak Aksine yol her geçen gün biraz daha bozuluyor.

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 15:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?