8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: DYP'den işkenceye kınama

DYP Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı Ayhan Terzi, yaptığı basın açıklamasında Iraklı siviller karşı yapılan işkence ve DYP’nin bu konudaki hassasiyetine değindi.

Dün parti binasında gerçekleştirilen açıklamada Terzi, “Amerikalı ve İngiliz işgal kuvvetlerine mensup asker ve sivil kişilerin, savunmasız Iraklı sivil kişilere yapmış oldukları işkence ve eziyetin görüntüleri hepimizi derinden yaralamıştır. Kadın ve erkeklere reva görülen muameleler, bölgeye barış, refah ve demokrasiyi bir arada getirmek isteyenlerin veya bu iddiayla yola çıkanların yüz kızartıcı fiillerinin bir insanlık ayıbının ötesine taştığı görülmektedir” diye konuştu.

Terzi konuşmasına şöyle devam etti:

 “inkarı mümkün olmayan görüntülenmiş fiillerin, Taliban yönetiminin Afganistan’daki tarihi heykelleri bombalaması veya artık tarihten, herkesin hafızalarından silinmesini istediği nazi dönemindeki görüntüler adeta yeni baştan canlandırılmıştır. Hafızalarda ve bu muamelelere maruz kalanların hayatları boyunca beyinlerinden silinemeyecekleri olaylar olarak yer etmiştir. Dolayısıyla bu fiilleri işleyenler ve onları işlemeye sevk eden yetkililer kendi tarihleriyle kıyaslanmayacak ölçüde güçlü bir medeniyete ve tarihe sahip olan bir topluma aşağılık kompleksleriyle mi davranmaktadırlar merak ediyoruz. Olayların failleri kadar bu olaya hoşgörüyle yaklaşmış olanlarında suçlu oldukları ortadadır. Tıpkı Miloseviç’in yargılandığı mahkemeler gibi mahkemelerde yargılanmaları gerekmektedir. Kendi askerlerinin başına çuval geçirilirken bu hükümetin göstermiş olduğu duyarsızlık bu konuda da açıkça görülmektedir ve son derecede de ibret verici bir manzara olarak milletin de gözünün önündedir. Bu olayların uluslararası toplum açısından tekrarını önleyecek şekilde mevcut bütün uluslararası sözleşmeler çerçevesinde değerlendirilmek üzere etkin girişimlerde bulunması kaçınılmaz bir gerçek ve görev olarak karşımızda durmaktadır”

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 11:08:00
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 11:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?