8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: 'Hibe' planıyla işsizliğe çözüm bulunacak

Özel olarak geliştirilen Hibe Planı dahilinde 2005 yılı sonuna kadar toplam 32 milyon euro sivil toplum kuruluşları ve ilgili sosyal taraflarca geliştirilecek projelere hibe edilecek.

Bilindiği gibi Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında Türkiye’da yaşanan yüksek düzeydeki işsizliğin çözümüne yönelik olarak “Türkiye’da aktif iş piyasası stratejisi programı”nın finansman anlaşması 2003 Ekim ayında imzalanmış ve program uygulanmaya başlamıştı. Bu uygulama kapsamında özel olarak geliştirilen Hibe Planı dahilinde 2005 yılı sonuna kadar toplam 32 milyon euro sivil toplum kuruluşları ve ilgili sosyal taraflarca geliştirilecek projelere hibe edilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye İş Kurumu Bolu İl Müdürü Mehmet Turan, “Hibe planı ile ülkedeki istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne destek olmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşlarına ve ilgili sosyal taraflarca, proje yürütme kapasitesinin güçlendirilmesi için destek olunacak. Bu uygulamada beklenen, işsizlerin ve işsiz kalma riski altında çalışan kişilerin, aktif istihdam önlemleri aracılığıyla, istihdam edilebilirliklerinin ve iş şanslarının yükseltilmesidir” diye konuştu. Hibe planının Türkiye İş Kurumu tarafından yönetileceğini söyleyen Turan, serbest meslek sahiplerinin ve KOBİ’lerin gelişimini destekleyen ve işsizlere yeni iş imkanı tanıyan projeler hakkında şu şekilde bilgiler verdi; “Çalışanlar için iş başında ve iş saatleri dışında eğitim amaçlayan çeşitli eğitim projeleri. İstihdam ve eğitim olanakları yaratabilecek yenilikçi projeler” Mehmet Turan son olarak, sivil toplum kuruluşları ve sosyal taraflara hibe desteği sağlayarak projenin tanıtımı amacıyla 04 Mayıs 2004 günü 13.00’da Bolu Ticaret ve Sanayi Odası salonunda İŞKUR tarafından tüm sivil toplum kuruluşlarının ve diğer ilgili tarafların davet edildiği bilgilendirme toplantısının yapılacağını söyledi.



EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 10:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?