8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Hollandalılar, Behiye Baysal'da ders dinlediler

Türk eğitim sistemini incelemek üzere Bolu’ya gelen 25 Hollandalı eğitimci, ziyaret ettikleri Behiye Baysal İlköğretim Okulu’nda Türk eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar.

Hollanda’nın Rotterdam kentinden Bolu’ya Türk eğitim sistemi ve Türk kültürünü incelemek üzere gelen Hollandalı 25 eğitimci, gezi programı doğrultusunda Bolu Behiye Baysal İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler.

Bolu Behiye Baysal İlköğretim Okulu Müdürü Güngör Arslan, Hollanda’dan Türk Eğitim Sistemini öğrenmek için gelen eğitimcilere Türk Eğitim Sistemi hakkında her türlü bilgiyi verdiklerini belirterek, "Okulumuz tarafından öğrencilerimize göstermiş olduğumuz ders müfredatları hakkında bilgi verdik. Öğrencilerimizin velileri hakkında ne gibi sorunların yaşandığını, velilerin okuldan beklentilerinin neler olduğunu anlattık" dedi.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Türk ailelerinin çocuklarını okutan eğitimci Lea Van Hooff, Hollanda’da yaşayan 350 bin Türk’ün olduğunu anlatarak, "Dünyada Almanya’dan sonra en fazla Türk nüfusuna sahip olan ülke Hollanda. Buradaki ailelerin çocuklarına daha iyi bir eğitim verebilmemiz için Türk aile yapısını ve eğitim sistemini tanımaya çalışıyoruz. Bunun için Hollanda’dan Türkiye’ye çok sayıda eğitimci gelmektedir" diye konuştu.

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 11:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?