8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: işçi çıkarılması belediye ile sendikayı karşı karşıya getirdi

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sendika Başkanı’nı işçileri kullanarak şov yapmakla suçlarken, Sendika Başkanı Kefeli ise, Başkanı Yılmaz’ın elini vicdanına koyması gerektiğini söyledi.

117 işçinin işten çıkarılma kararından geri adım atmayan Belediye Başkanı Yılmaz, işçi sorununun bu duruma gelmesinde tek sorumlunun kendisi olmadığını, sendikanın kendisinden daha fazla suçlu olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Sendika Başkanı Erdoğan Kefeli işçileri kullanarak şov yapıyor. Ben bütün işçi arkadaşlarıma yalvardım, gelin anlaşalım diye. Ama beni dinlemediler, sendikanın şovuna alet oldular. Bu saatten sonra yapacak hiçbir şey yok. Sendika Başkanı Erdoğan Kefeli genel merkeze kendini kanıtlamak için meydanlarda nutuk atıyor. Sendika Başkanı yüzünden işçiler mağdur duruma düştüler. Ben de böyle olmasını istemezdim, ama artık yapacak bir şey yok" dedi.


Belediye Başkanı Yılmaz’ın açıklamalarına, Sendika Başkanı Kefeli’nin tepkisi sert oldu. Başkan Kefeli, "Belediye Başkanı Yılmaz ilk önce elini vicdanına koysun. Ben işçileri kullanacak olsam sabah akşam onlarla belediyenin önünde yatmam. Başkanın sarfettiği sözlerin akılla mantıkla alakası yok. Biz burada işten atılan işçi arkadaşlarımızın ekmekleri için uğraşıyoruz. Bunu başkanın anlaması zor. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. Kefeli; Başkan Yılmaz’ın seçildiğinden bu yana hiçbir hizmeti olmadığı iddiasında bulundu.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 16:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?