9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu: İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde Hasta Hakları Kurulu oluşturuldu

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Hasta Hakları Kurulu oluşturularak çalışmalarına başladı.

Hasta Hakları Kurulu hakkında bilgi veren Bolu Sağlık İl Müdürü Osman Nacaroğlu, "Türkiye’de sağlık sektöründe yeniden yapılanma başladı. Bu yapılanma içersinde vatandaşların sık sık şikayet ettikleri hastaneler ve sağlık kuruluşları da vardı. Bu şikayetleri en aza indirerek, hastaların sağlık kuruluşlarından en iyi hizmeti almasını sağlamak için Sağlık Bakanlığı tarafından Hasta Hakları Kurulu kuruldu. Bu kurul ile hastaların sağlık kuruluşlarından en iyi hizmeti alması ve hastaların sağlık sektöründeki şikayetlerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor" dedi.

Kurulların en çok şikayet edilen hastanelerden başladığını belirten Osman Nacaroğlu, "Türkiye’de hastalar genellikle hastanelerde aldıkları sağlık hizmetlerinden şikayetçi oluyorlardı. Bu nedenle ülke genelinde en çok şikayet edilen 50 hastanede, Hasta Hakları Kurullarının kurulmasına karar verildi. Kurulların çalışmalarındaki olumlu sonuçların ardından Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin de içinde bulunduğu 20 devlet hastanesine daha Hasta Hakları Kurulu kurulması kararı verildi. Böylece Bolulular da sağlık kuruluşlarında aldıkları hizmetlerden dolayı şikayetleri varsa bu kurula yazılı bilgi vererek şikayetlerine çözüm yolları arayacaklar" diye konuştu.

Şikayeti olan hastaların şikayetlerini bu kurullara iletebileceklerine işaret eden Osman Nacaroğlu, şikayetlerin kurullar tarafından incelenerek, cevabın en fazla 15 gün içersinde sonuçlandırılarak şikayet sahibine iletileceğini söyledi. Nacaroğlu, şunları söyledi:

"Daha 2 haftalık bir kurul. Ama bekleyecek vaktimiz olmadığı için kurul bir an önce çalışmalarına başladı. Şimdilik sadece kurulun toplanabileceği bir ortamın oluşturulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Ortam oluştuktan sonra çalışmalarımıza hız vererek sağlık sektöründe biriken sorunlara çözüm yolları bulacağız."

Hasta Hakları Kurulları, 7 üyeden oluşuyor. Bu üyeler, hastane toplam kalite uygulamalarından sorumlu başhekim yardımcısı, hasta hakları şikayet birimi sorumlusu, sosyal hizmetler sorumlusu veya psikolog, hasta hakları konusunda faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcisi, hasta avukatı, hastanede 4688 sayılı yasaya göre yetki almış sendika görevlisi.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:09
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?