9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu: Minnetarız İzzet Baba

Bolulular'ın babası Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal’ın Anısına geleneksel olarak düzenlenen ’’İzzet Baysal’ı anma ve şükran günleri’’ çeşitli etkinliklerle başladı. Etkinlikler İzzet Baysal Heykeli'nin bulunduğu alanda düzenlenen törenle start aldı. Törene on binlerce vatandaş katıldı.

Bolu’da Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal’ın anısına geleneksel olarak düzenlenen ’’İzzet Baysal’ı Anma ve Şükran Günleri’’ çeşitli etkinliklerle başladı. İlk olarak dün sabah İzzet Baysal Heykelinin önünde birleşen on binlerce insan İzzet Babalarına şükranlarını gösterdi. Burada düzenlenen törende bir konuşma yapan Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, Boluluların İzzet Baysal gibi değerli bir insan yetiştirdikleri için çok şanslı olduğunu belirterek, ’’İzzet Baysal’ın yaptırdığı eserlerden 7’den 77’e herkes faydalanıyor. İzzet Baysal’a olan şükran borcumuzu düzenlediğimiz şükran günleri ile gösteriyoruz’’ dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal için düzenlenen etkinliklerin her yıl büyük bir coşku ile kutlandığını anlatarak, ’’Bolu’da nereye baksan İzzet Baysal’dan bir eser bulmanız mümkün. İzzet Baysal tarafından Bolu yeniden yapılandırıldı. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için üniversite ve okullar yaptırdı. Bundan sonra bizlere düşen görev İzzet Baysal’ın bize bırakmış olduğu eserlere sahip çıkmaktır’’ diye konuştu. Ardından İzzet baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal duygularını şu kelimelerle aktardı;

’’İzzet Amcam hayatta iken Üniversitenin Gölköy Kampüsü'ne Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nin kurulmasını çok istemişti. Bu yıl sonuna doğru Gölköy Kampüsü'nde temelini atmayı ümit ettiğimiz, üç Mühendislik ve bir Mimarlık bölümünü tamamlayarak 2007 yılında üniversiteye armağan etmeyi planlıyoruz. Bu sayede Amcamın arzusunu da yerine getirmiş olacağız’’ dedi. Ahmet Baysal konuşmasının bazı anlarında duygulu anlar yaşadı.

EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2004 Perşembe 13:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?