8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: 'minyatür park' hazırlıkları tamamlanma aşamasında

Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada, D-100 Karayolu kenarında bulunan Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait Atatürk Orman Parkı’nın yapılan bir protokolle 250 milyar lira karşılığında belediyeye devredildiğini belirtti.

 Bolu’nun tarihsel ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, hazırladıkları proje ile bu güzellikleri kent merkezine taşıyacaklarını belirterek, "Doğal güzelliği ile Bolu’ya mal olan Gölcük Tabiat Parkı’ndaki ahşap misafirhanenin bir benzerini Atatürk Orman Parkı’nın içerisine inşa edeceğiz. Akkayaları ve Seben Kaya Evleri’nin minyatürlerini yine aynı alana koyacağız. Yapacağımız bu evde Bolu’ya özgü yemekleri sunacağız. Bu alanı aynı zamanda düğün, tören ve toplantı amaçlı da kullandıracağız" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 105 bin metrekarelik park alanına yapılacak olan ahşap satış alanlarında yöresel ürünlerin satılacağını da söyleyerek, ’’Ahşap satış noktalarında köy ürünlerinin satışını köylü vatandaşlarımız yapacak. Bu onların aile bütçesine de katkı sağlayacak. Park alanında bir bölümde ise sadece Bolu’ya özgü endemik bitki türleri yetiştirilecek. Proje tamamlandığında insanlar sadece bu alanı ziyaret ederek, kentin bir çok güzelliğini görme şansı yakalayacaklar’’ şeklinde konuştu.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 20:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?