8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Önce sınav yaptı, sonra koltuğu verdi

Bolu Valisi “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında kendisini ziyarete gelen çocukları sınava tabi tuttu. Bolu Valisi Türker, sorulara doğru cevap veren öğrenciye valilik koltuğunu teslim etti.

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında kendisini ziyarete gelen çocukları sınava tabi tuttu.

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında kendisini ziyarete gelen Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerini 23 Nisan’ın anlamı ve önemiyle ilgili sorularla, sınava tabi tuttu.

Türker, temsili olarak valilik koltuğunu teslim edeceği ilköğretim okulu öğrencisi İlayda Kızmaz’ın sorulara doğru cevaplar vermesi üzerine, “Doğru cevaplarla valililik koltuğuna oturmayı hak ettin” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ AZARLADI

Valilik koltuğuna oturan İlayda Kızmaz, ilk olarak Bolu Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Bayraktar’ı arayarak, ilköğretim okulları arasında düzenlenen yarışmada aynı puanı alan 2 okul arasından birincinin kura ile belirlenmesini eleştirerek, “okullar arasında yapılan bir sınav, bir şans oyunu değil. Birinciyi kura ile belirlemeniz yanlış” diyerek fırça attı.

Küçük Vali Kızmaz, Meteoroloji Müdürlüğünü de arayarak, “Yarın Bolu’da hava yağışlımı bayram yapılacak mı?” diye sordu.

Kızmaz, Bolu Emniyet Müdürü’nü de arayarak, Bolu’da sokak çocuğu bulunup bulunmadığını sordu.
EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 17:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?