8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: Smülatörle kaza yapıp, araç kullanmayı öğreniyorlar

Bolu’da Özel Bir Sürücü kursuna devam eden sürücü adayları, ’’Trafik Dersi’’ kapsamında kullandıkları simülatör otomobilde, trafik kazası ve hız ihlali yapıyorlar.

simülatör, sürücü adaylarını her hatalarında siren çalarak uyarıyor, sürücü adayları adeta adeta bir bilgisayar oyunu oynar gibi trafikkurallarını öğreniyorlar

Bolu’da özel bir sürücü kursuna devam eden sürücü adayları, ’’Trafik Dersi’’ kapsamında kullandıkları simülatör otomobilde, trafik kazası ve hız ihlali yapıyorlar.

Bolu’da bulunan Özel Abant Sürücü Kursu, sürücü belgesi almak isteyen adayların trafik derslerinde kullanması için alınan ’’Simülatör Otomobil’’ i basına tanıttı.

Kursun Trafik dersleri öğretmeni Cüneyt Özcan, simülatör otomobili trafik derslerinde teorik olarak öğrendikleri bilgilerin uygulamalı olarak, gösterilmesi esnasında kullandıklarını belirterek, ’’Sürücü adayları simülatör otomobili kullanarak, araç kullanmayı öğreniyorlar. Bu esnada trafik ihlali yapıyor veya kazaya karışıyorlar. Simülatör, sürücünün yaptığı her hatada siren çalarak, sürücü adayını uyarıyor. Böylelikle, sürücü adayı kendi aracını kullanırken yapacağı bir hatayı simülatör üzerinde yapıyor’’ dedi.

BİLGİSAYAR OYUNU GİBİ

Sürücü belgesi almak için kursa devam eden kursiyerler, simülatörün öğrenmelerini kolaylaştırdığını anlatarak, ’’Araç kullanmayı bilgisayar oyunu oynar gibi öğreniyoruz’’ dediler.

Simülatör üzerinde araç kullanmayı öğrenen 44 yaşındaki Fatma Cengiz, ’’Simülatör yaptığımız her hatada bizi uyardığı için öğrendiklerimiz daha kalıcı oluyor. Kaza yaptığımızda hem biz, hem de başkası zarar görmüyor’’ diye konuştu.
EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 11:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?