8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu: TBB Başkanı Özok Yargıtay Başkanı'nı savundu

Türkiye Barolar Birliği’nce Abant’ta düzenlenen "Çocuk Hakları" toplantısına katılmak üzere Bolu’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Bolu Dağı Natura Tesisleri’nde Bölge Baro Başkanları ile bir araya geldi. Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya hakkında çıkan iddialara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Özok, Özkaya hakkında ortaya atılan iddiaları yargısız infaz olarak nitelendirerek, "Özkaya’nın mafya ile ilişki içerisinde olduğu suçlamaları, kendisi ile birlikte çalışan insanların densiz girişimlerinden başka bir şey değildir’’ diye konuştu.


Son günlerde gazetelerde pehlivan tefrikaları gibi yer alan haberlerin yargısız infazdan başka bir şey olmadığına işaret eden Özok, "Kurumlar yıpratılmaya çalışılıyor. Özkaya’nın mafya ile işbirliği içerisinde olduğunu düşünmek mümkün değil. Mafya, yargıdan uzak tutulmalı. Mafya’nın adalet mekanizması içerisine sızması bile düşünülemez. Mafya’nın yargıyla birlikte adlandırılması akla gelebilecek bir durum değildir" dedi.


Özok, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’nın 6 Eylül’de yapılacak olan Adli Yılın açılış konuşmasını kendisinin yapması gerektiğini de belirterek, "Karabük, Bartın, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve İstanbul Baro Başkanları ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, yeni adli yılda yapılması gereken konular ele alınacak. Abant’taki toplantıda ise çocuk hakları ve takip edilmesi gereken gelişmeler konuşulacak" dedi.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:26:57
Güncelleme :23 Ağustos 2004 Pazartesi 19:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?