4
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLU

Bolu: Trilyonluk üst geçitleri kullanan yok

Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan üst ve alt geçitleri kullanmayan vatandaşlar, belediyeyi bir takım tedbirler almaya sevk etti.

Bolu Belediyesi’nin 2003 yılındaki en önemli yatırımlarından birisi olan üst ve alt geçitler, trafiğin yoğun olduğu yerlere yapılarak, yayaların güvenliğinin sağlanması amaçlanıyordu. Ancak can tehlikesine rağmen üst ve alt geçitleri kullanmayan vatandaşlar, Bolu Belediyesi’ni bir takım tedbirler almak zorunda bıraktı.

Geçitlerin daha verimli kullanılması için Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yüksekokulu önünde bulunan üst geçidin önüne, korkuluk yapılmasına karar verildi. 51 milyar lira bedelle Ocak ayında tamamlanması beklenen proje ile yayalara üst geçit kullanma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.

Hayatın her şeyden önemli olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, "Geçitlerin verimli kullanılması için D-100 Karayolu’ndaki orta refüjü korkuluklar ile kapatma kararı aldık. Ocak ayında bitecek çalışma ile yayalar bundan sonra alt ve üst geçitleri kullanmak zorunda kalacaklar. Bolu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamış olacağız" dedi.

AİBÜ Yüksekokulu önünde bulunan üst geçide, Bolu Belediyesi İzzet Baysal Geçidi adı verildiğini ifade eden Başkan Ceylan, "Şu anda hizmette olan Bolu Belediyesi İzzet Baysal Geçidi’ni, özellikle üniversite öğrencileri için yaptık. Üniversite öğrencilerinden, bu geçitleri kullanarak topluma örnek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 17:06:50
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?