9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu: Yemek yapmak isteyen çocuklar yangın çıkardı

Edinilen bilgiye göre, Bolu’nun Tabaklar Mahallesi’nde yaşayan Muzaffer ve Hamiye Kürpe çifti, çocuklarını evde bırakarak işe gitti. Anne ve babaları evde olmayan çocuklar mutfakta yemek hazırlamaya çalışırken yangına neden oldu.

Vatandaşların ihbarı ile kısa sürede olay yerine ulaşan Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Yangının çıktığı apartmanda oturan diğer vatandaşlar ise, itfaiye ekiplerinin uyarılarına rağmen dairelerinden çıkmadılar.

 İtfaiye ekipleri, apartmanda bulunan vatandaşların dumandan zehirlenme ihtimallerine karşı merdivenle vatandaşları dairelerinden çıkartmak istedi; fakat vatandaşlar itfaiye merdivenine binmeyerek evlerini terk etmeyeceklerini söylediler.


Yemek hazırlarken yangın çıkmasına neden olan Sibel (6) ve Serpil (8) Kürpe kardeşler ise uzun süre olayın şokunu üzerlerinden atamadı. Olayı haber alır almaz eve koşan anne Hamiye Kürpe evinin yandığını görünce, gözyaşlarına hakim olmadı. Yangın diğer dairelere sıçramadan söndürülürken, yangının çıktığı daire ise kullanılamaz hale geldi.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?