3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu arıtılmış su içecek

BOLU ARITILMIŞ SU İÇMEYE BAŞLAYACAK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun arıtılmış su içeceğini söyledi.

Başkan Yılmaz, uzun süren çalışmalar sonucu hazır hale gelen temiz su artırma tesislerini basın mensuplarına gezdirdi. Gölköy Barajı'ndan gelen suyu temizleyerek içme suyuna çeviren tesislerde yapılan çalışmaları birer birer anlatan Başkan Yılmaz, çevre düzenlemesi yapılan mahalleleri de gezdirdi. Bugüne kadar krize rağmen fren yapmadan gaza basan tek belediye olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Temiz su arıtma tesisimiz artık hazır. Gölköy barajından gelen su burada birçok aşamadan geçiyor. Dezenfekte ediliyor. Daha sonra Kolor, Sülfirik Asit, Kimya ve Temiz Su bölümü gibi birçok aşamadan geçiyor. Şuana kadar birçok kez denemeler yapıldı ve işlem faaliyete geçti. En kısa sürede Bolu halkı arıtılmış suyu içmeye başlayacak" dedi.

Gölköy Barajı'ndan gelen suyun maliyetli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Büyük bir proje var. Yeni yapacağımız Çele Barajı tam 1 milyon nufüsa yetebilecek su ihtiyacımızı karşılayacak. Birde Çele'den gelen suyu Gölköy'e göre daha temiz. Çevre kirliliği yok. Su kirliliği yok. Gölkey'den temiz su arıtma tesisine pompayla su geliyor. Dolayısıyla bu da maliyetli oluyor. Su fiyatları konusunda da kesin birşey yok. Ama zam sevmediğimiz birşey" diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine dijital saat uygulamasından da bahseden Başkan Yılmaz, "Biz bu kararı mahalle muhtarlarımızla birlikte aldık. Yani muhtarlarımız bu uygulamaya kendileri de katıldı. Daha sonra belediye meclisine götürdük. Bazı şeyler vatandaşlara doğru anlatılmıyor. Ya da biz anlatamıyoruz. Köylerden dijital saat uygulaması için abonman parası alınmayacak" şeklinde konuştu.

Temiz Su Arıtma Tesisi'nin ardından çevre düzenlemesi devam eden mahallelere giden Başkan Yılmaz, önümüzdeki yıl 200 dönüm parke taşı döşeneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 13:26:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?